Vârfurile despicate: cum le prevenim sau ascundem şi cum scăpăm de ele?

  • Vârfurile despicate apar atunci când părul este slăbit şi deteriorat, ceea ce înseamnă că firul de păr a fost supus unor agresiuni.
  • O rutină sănătoasă poate preveni deteriorarea părului şi despicarea vârfurilor.
273 afișări
Imaginea articolului Vârfurile despicate: cum le prevenim sau ascundem şi cum scăpăm de ele?

Vârfurile despicate: cum le prevenim sau ascundem şi cum scăpăm de ele?

Multe femei se confruntă cu vârfurile despicate ale firelor de păr, iar una dintre cele mai eficiente şi rapide soluţii este tunderea acestora. Însă, chiar dacă apelezi la gesturile radicale, asta nu înseamnă că părul este mai sănătos. În continuare, el va avea nevoie de o rutină sănătoasă pentru a preveni deteriorarea părului.

Cum prevenim vârfurile despicate?

Foloseşte balsamul pentru păr la fiecare spălare

”Este crucial să aplici un tratament de hidratare de fiecare dată când îţi speli părul. Cu cât vârfurile sunt mai hidratate şi hrănite, cu atât sunt mai protejate în faţa factorilor care îl agresează”, ne explică Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals. Propunerea mea? ”Încearcă produsele din colecţia Fusion precum şamponul Intense Repair Shampoo, care îndepărtează delicat toate impurităţile şi îţi netezeşte vârfurile sau masca Intense Repair care conţine aminoacizi ce ajută la repararea părului deteriorat”, punctează specialista.

Piaptănă părul de la vârfuri spre rădăcină

Da, piaptănă părul de la vârfuri spre rădăcină dacă vrei să eviţi ruperea lui. Încearcă mai întâi să-l descurci de la vârfuri, apoi treptat urcă spre rădăcină. Poţi încerca această tehnică şi în timp ce aplici balsamul sau masca pentru păr. Aplică tratamentul pe părul umed, apoi descurcă-l cu pieptănul de la vârfuri spre rădăcină.

Evită să-ţi prinzi părul strâns în coadă

”Deşi coada este una dintre coafurile care se realizează cel mai uşor, fii atentă! Atunci când părul este strâns prea tare, acesta suferă o traumă, iar astfel se produce ruperea şi despicarea lui. Atunci când se poate, poartă părul desprins sau înlocuieşte elasticul de păr cu unul moale sau cu o clamă”, ne atenţionează stilistul Cristina Scrisu.

Foloseşte protecţie termică

Vârfurile despicate apar atunci când părul este slăbit şi deteriorat, ceea ce înseamnă că firul de păr a fost supus unor agresiuni. Frecvent vinovatul este căldura produsă de instrumentele de styling. Prin expunerea părului fragil la temperaturi crescute, cantitatea de uleiuri naturale, prezente pe firul de păr este redusă, iar din acest motiv trebuie să aplici protecţie termică, indiferent dacă îţi usuci părul sau îl coafezi.

Cum ascundem vârfurile despicate?

Aplică o cremă de styling pe părul umed

O cremă hidratantă acţionează ca un lipici temporar pentru vârfuri. Aplică produsul înainte de a usca părul şi bucură-te de aspectul lucios pe care-l capătă. Dacă foloseşti surse de căldură, asigură-te că aplici ca bază protecţia termică EIMI Thermal Image, apoi EIMI Flowing Form pe lungimi şi vârfuri.

Foloseşte un ulei de păr pentru a netezi vârfurile

Odată ce părul este uscat, foloseşte un ulei pentru păr care să hidrateze vârfurile. Poţi încerca Oil Reflections Luminous, care are la bază uleiuri din seminţe de macadamia şi avocado.

Aplică puţin fixativ

Părul se mai electrizează uneori, iar acele fire rebele ne pot da bătăi mari de cap. Aplică puţin fixativ pe o perie şi aranjează-ţi părul.

Cum scăpăm de vârfurile despicate?

Singura şi cea mai eficientă modalitate de a scăpa de vârfurile despicate este de a le tunde. Indiferent de cât de mult trebuie să tai din el, o nouă tunsoare va fi benefică pentru sănătatea firului de păr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici