Vedetele Pro TV petrec Paştele în familie sau alături de telespectatori

Vedetele Pro TV petrec Paştele în familie, pregătind şi gustând preparate tradiţionale, sau în redacţie, alături de telespectatori, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

340 afișări
Imaginea articolului Vedetele Pro TV petrec Paştele în familie sau alături de telespectatori

Vedetele Pro TV petrec Paştele în familie sau alături de telespectatori

Cătălin Măruţă, prezentatorul emisiunii "Happy Hour" de la Pro TV, spune că va petrece Paştele împreună cu toată familia. Dintre toate tradiţiile specifice sărbătorii de Paşte, Măruţă spune că cel mai mult îi place dimineaţa când, după Slujba de Înviere, merge şi ia anafura. "Este de fapt momentul care marchează sfârşitul postului, cei care l-au ţinut se pot pregăti cum se cuvine pentru masa tradiţională de Paşte", spune Măruţă.

El precizează că, la fel ca în fiecare an, masa de Paşte va fi pe gustul tuturor. "Eu nu mai am loc să mă implic în pregătiri, pentru că de acestea se ocupă Andra şi mamele noastre. Eu mă implic în gustat!", spune vedeta Pro TV. Totodată, Cătălin Măruţă precizează că anul acesta fiul său, David, a ciocnit pentru prima oară ouă vopsite, de Paştele catolic. "Deci şi-a făcut 'antrenamentul' deja. Şi i-a plăcut foarte tare, tot alegea diverse culori. Cred că abia aşteaptă să ciocnim din nou ouă roşii", mai spune Cătălin Măruţă.

La rândul său, corespondentul Ştirilor Pro TV Alex Dima, cel care va spune telespectatorilor Pro TV "Hristos a înviat!" pentru al patrulea an consecutiv, de această dată de la Mănăstirea Curtea de Argeş, spune că va rămâne la slujbă până dimineaţa. "Apoi mă întâlnesc cu familia, ciocnim ouă, mâncăm cozonac şi, ca în fiecare an, stau de vorbă cu neamurile", spune Alex Dima.

El spune că încearcă să o facă pe fetiţa lui, Sara, să înţeleagă importanţa sărbătorii de Paşte: "Am fost cu Sara într-un magazin acum câteva zile şi a pus ochii pe o păpuşă. I-am spus că dacă e cuminte o să i-o aducă iepuraşul de Paşte. Şi ea mi-a zis: 'Nu vreau să mi-o aducă niciun iepuraş, vreau să mi-o aduci tu!'. Acum, vorbind serios, taman asta încerc să-i spun, că de Paşte nu vorbim despre iepuraş, ci despre Dumnezeu, despre un moment special în an, despre rugăciune, la care adăugăm cozonac şi tot felul de bunătăţi şi, dacă e posibil, îşi face apariţia şi iepuraşul. Dar aş vrea să nu confundăm lucrurile".

Şi Oana Andoni, prezentatoarea Ştirilor Pro TV de weekend, de la ora 19.00, va lucra de Paşte (pentru al nouălea an consecutiv) şi va fi în Bucureşti. "Vor veni părinţii la noi şi vom petrece în familie, aşa cum e normal pentru cea mai mare sărbătoare a anului", spune Oana Andoni.

Ea spune că are amintiri foarte frumoase din anii copilăriei legate de această sărbătoare. "Mă emoţionează foarte mult noaptea Învierii. Cele mai frumoase amintiri sunt din anii copilăriei, când mergeam împreună cu părinţii, bunicii, mătuşile, unchii şi verişorii să luăm lumină, în noaptea Învierii, de la biserica din cimitir. Străbăteam un drum lung până acasă (unde ne aşteptau numai bunătăţi) şi aveam mare grijă să nu ni se stingă lumânările", spune Oana Andoni.

Ea spune că cel mai neconvenţional Paşte de până în prezent l-a petrecut în Cuba: "În urmă cu mulţi ani am fost în Cuba chiar în perioada Paştelui. Am regretat momentul ales, pentru că nu am simţit acolo nimic din bucuria sărbătorii de la noi".

La rândul lor, Smiley şi Pavel Bartoş, prezentatorii show-ului "Românii au talent", au planuri de Paşte. "Paştele îl voi petrece alături de familie, la Piteşti, ca în fiecare an. Nu m-am gândit la iepuraşi sau alte cadouri pentru că respect această sărbătoare pentru semnificaţia spirituală şi atât. Nu mă pot lăuda că sunt implicat în pregătirea mesei de Paşte, dar vă spun că sunt implicat în consumarea ei", spune Smiley.

Pavel Bartoş aminteşte că în Vinerea Mare va fi în direct la "Românii au talent", precizând că după emisiune o să dea împreună cu familia lui o fugă la bunici, în Banat, acolo unde petrece tot timpul sărbătorile. "În zona Banatului sunt tare bucuros că încă se mai păstrează o grămadă de tradiţii, iar ale mele fete sunt cum nu se poate mai bucuroase. A doua zi de Paşte se merge cu 'stropitul'. Băieţii sunt cei care merg la fete, la 'udat'. În trecut se folosea apă şi busuioc, acum au trecut şi la parfum", spune Pavel Bartoş.

Pe de altă parte, Andi Moisescu, realizatorul emisiunii "Apropo TV" şi jurat al show-ului "Românii au talent", spune că va petrece Paştele, conform tradiţiei, în familie, la casa de la ţară. "Ne întoarcem mai aproape de natură. Să poată alerga şi copiii noştri cât e ziua de lungă", spune Andi Moisescu.

El precizează că îi sunt foarte dragi tradiţiile de Paşte: "Toate-mi sunt la fel de dragi şi, din fericire, la ţară încă se mai ţin. Oricum la slujbă sunt prezent de la început şi până la sfârşit".

Pe de altă parte, Ovidiu Oanţă, corespondent al Ştirilor Pro TV, îşi va petrece Paştele ca orice familie de ardeleni, în familie. "E unul dintre puţinele prilejuri în care lăsăm deoparte stresul de zi cu zi, uităm de ştiri, de procese şi ne ocupăm exclusiv de dorul de a sta mai mult împreună. Nu suntem farisei, însă Învierea trebuie şi chiar e momentul în care ne trezim la realitate. Realizăm că suntem faţă în faţă cu răutăţile şi tocmai de aceea trebuie să găsim resursele necesare să le lăsăm deoparte. E deja o tradiţie ca în preajma Învierii să revedem, cu aceeaşi plăcere, marile capodopere cinematografice legate de viaţa lui Iisus, în special 'Iisus din Nazareth', al lui Zeffirelli. O altă tradiţie, pe care regret că nu o retrăiesc la fel ca în Maramureş, unde ritualurile de la slujbă sunt pe cât de teatrale, pe atât de apropiate de ceea ce se petrecea acum câteva sute de ani, este aceea de a ne duce la biserică, pentru a lua lumină şi pască sfinţită. De dimineaţă, momentele cele mai calde, când luăm masa în familie, ciocnim ouă roşii, într-un adevărat concurs de rezistenţă, vor fi şi cele mai spectaculoase. E primul an când numărul concurenţilor a crescut, odată cu venirea pe lume a lui Patrick-George şi a lui Filip-Nicholas. Deşi au doar zece luni, vom avea grijă ca gemenii să ţină şi ei în mânuţele lor ouă roşii şi să ciocnim: 'Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!'", mai spune Ovidiu Oanţă.

Şi Rareş Năstase, corespondent al Ştirilor Pro TV, plănuieşte o escapadă la Sibiu, unde are o căsuţă de vacanţă. "Vreau să fiu, ca de obicei, cu prichindeii mei, la aer curat. Şi îmi doresc să ajung şi la părinţii mei, la Turnu-Severin", spune Rareş.

Anul acesta, Diana Enache va face pentru prima dată cozonac. "Poate că mulţi îşi fac bilanţul - îşi numără clipele reuşite, pe cele mai puţin reuşite, la sfârşit de an; eu fac asta de Paşte", mărturiseşte Diana Enache, una dintre prezentatoarele Ştirilor Pro TV de la ora 13:00. "În fiecare an, în noaptea de Înviere, am un sentiment de început. Este ceva magic la această sărbătoare care mă întoarce, de fiecare dată, la mine. Primesc Lumina cu speranţă, mă gândesc la dragii mei din viaţa mea şi de dincolo şi la paşii care urmează - voi iubi şi voi construi mai mult, voi fi mai îngăduitoare", mai spune prezentatoarea.

Ca şi anul trecut, Diana va întâmpina Învierea Domnului la Biserica Stavropoleos alături de iubitul ei. Pentru că nu obişnuiesc să iasă în oraş în noaptea de Înviere, ci să ia masa acasă, familia i-a promis Dianei că o va răsfăţa cu tot felul de bunătăţi: ouă roşii, drob şi salată de boeuf. "Pentru prima oară voi face cozonac, aşa că ţineti-mi pumnii! Şi cine altcineva să fie fericiţii care vor gusta din cozonacul meu decât colegii cu are voi face echipă de Paşte!", dezvăluie Diana, care le doreşte tuturor românilor "lumină, inspiraţie şi un Paşte liniştit".

Vedeta ştirilor meteo de la Pro TV Magda Pălimaru spune că este conservatoare în ceea ce priveşte sărbătorile. "Aşa că prefer ca Paştele să fie unul liniştit, alături de familia mea, la Sibiu. Sărbătoarea Paştelui, ca şi cea a Crăciunului, este specială pentru mine. În aceste zile simt că trăiesc altfel decât în mod obişnuit", spune vedeta Pro TV.

Aceasta precizează că îi plac foarte mult tradiţiile specifice acestei sărbători. "Există multe tradiţii în perioada de Paşte în zona Ardealului. La Sibiu, de exemplu, este o tradiţie religioasă pe care nu am mai regăsit-o în multe zone din ţară. În noaptea de Înviere, la sfârşitul slujbei religioase, oamenii iau de la biserică într-un pahar pâine cu vin, din care se mănâncă în fiecare dimineaţă, timp de o săptămână. Acest obicei simbolizează reînnoirea sau purificarea sufletească. Îmi place să respect tradiţia în care am fost crescută, astfel că voi cumpăra mici cadouri pentru cei dragi, pe care le voi ascunde prin iarba din curtea casei", spune Magda Pălimaru.

Ea precizează că masa de Paşte va fi plină de preparate tradiţionale: ouă roşii, friptură de miel, drob, cozonaci, pască. "Mama se ocupă, în general, cu pregătirea acestor bunătăţi, însă şi eu o ajut cât pot de mult pentru că îmi face plăcere să gătesc alături de ea", spune Magda.

La rândul său, vedeta Pro TV Neti Sandu va petrece Paştele, ca de fiecare dată, cu familia, cu nepoţii şi strănepoţii, în Bucureşti. "Tot ce ţine de sărbătoarea Paştelui îmi place pentru că îmi aminteşte de familia cu bunici, cu străbunici, care acum nu mai sunt. Mergem împreună la biserică în noaptea de Înviere şi ne place să ne facem cadouri aduse de 'iepuraş'", spune Neti Sandu.

Ea spune că pe masa de Paşte va avea ouă roşii, cozonaci, pască, prăjituri de tot felul, însă nu şi tradiţionalele preparate grele din carne.

Cel mai neconvenţional Paşte de până în prezent al lui Neti Sandu a fost în urmă cu câţiva ani, la Poiana Ţapului, alături de prieteni. "A fost o plecare neaşteptată şi cu atât mai frumoasă, am petrecut câteva zile relaxante într-o căsuţă din pădure şi ne-am deconectat de agitaţia Bucureştiului", spune Neti Sandu.

Cătălin Radu Tănase, corespondent al Ştirilor Pro TV, va petrece Paştele în cele două familii ale sale: "fetiţa şi părinţii, pe de o parte, şi Pro TV, pe de altă parte". "Sper să fie nişte sărbători liniştite şi să am timp să stau şi la masa de Paşte cu ai mei. Plus că trebuie să mă asigur personal că iepuraşul ajunge la Carina cu cadourile. De bunătăţile de Paşte se ocupă mama. Eu sunt bucătar în restul anului pentru mine şi fetiţa mea. De Paşte şi de Crăciun, mama este maestrul de ceremonii. Oricum, în copilărie o ajutam mereu în bucătărie, aşa că ştiu aproape pe de rost cum se fac bucatele tradiţionale: drob, miel la tavă, stufat, borş de miel, ouă roşii şi 'baba' (...) De când mă ştiu, niciodată de Paşte, de pe masă nu a lipsit baba. Nu am întâlnit reţeta asta nicăieri în România sau în lume. E un fel de mâncare sărată, care arată ca un chec. Are pesmet, ouă, organe de miel fin tocate şi... gata. Deja v-am spus prea mult. Rămâne secret de familie", glumeşte Cătălin Radu Tănase.

Amalia Enache, prezentatoarea Ştirilor Nopţii de la Pro TV, va petrece Paştele în străinătate, într-o zonă pe care îşi dorea de foarte multă vreme să o vadă. Dintre toate tradiţiile specifice, cea mai dragă este pentru Amalia ciocnitul ouălor. "Mă distra foarte mult când eram mică, iar acum are o valoare simbolică foarte mare: e momentul în care, după noaptea de Înviere, după ce am luat lumină şi dimineaţa după ce am gustat din Paşti (vinul alb amestecat cu prescură, aşa cum se obişnuieşte la mine în Ardeal), ciocnitul ouălor dă cumva drumul la sărbătoare", spune Amalia Enache.

Pe de altă parte, Corina Caragea, prezentatoarea Ştirilor Pro TV din Sport, va petrece Paştele în redacţie, cu colegii. "Facem de obicei masă mare şi concurs de spart ouă roşii", spune ea.

Aceasta precizează că nu se implică în prepararea mâncării de Paşte, ci în devorarea sa: "Masa nu va fi însă una speciala, foarte diferită de restul meselor, pentru că nu mănânc miel".

Cel mai neconvenţional Paşte de până acum a semănat cu Crăciunul. "Îmi amintesc de un Paşte la bunicii de la ţară, când aveam impresia că suntem în decembrie. A nins bine în luna aprilie", spune Corina Caragea.

Premiul cel mare de 120.000 de euro este acordat de COSMOTE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici