Vestimentaţia de scenă a lui Björk, scoasă la licitaţie în Londra, alături de hainele Prinţesei Diana

Vestimentaţia insolită de scenă a cântăreţei islandeze Björk, care cuprinde piese de îmbrăcăminte unicat realizate de designeri celebri precum Alexander McQueen, va fi scoasă la licitaţie în Londra pe 14 iunie, în cadrul licitaţiei regăsindu-se şi două obiecte vestimentare ale Prinţesei Diana.

722 afișări
Imaginea articolului Vestimentaţia de scenă a lui Björk, scoasă la licitaţie în Londra, alături de hainele Prinţesei Diana

Vestimentaţia de scenă a lui Björk, scoasă la licitaţie în Londra, alături de hainele Prinţesei Diana

Cântăreaţa islandeză renunţă la creaţiile vestimentare unicat purtate în timpul concertelor susţinute, unele ţinute fiind expuse la Muzeul de Artă Modernă din New York, pentru a le scoate la licitaţie în vederea colectării de bani pentru studiul noului său proiect de realitate virtuală.

Kerry Taylor, comisarul de licitaţie, a exprimat cu privire la acest eveniment: “Va fi incitant şi interesant să vedem ce se va întâmpla. Creaţiile lui McQueen au fost piese vestimentare deosebit de îndrăgite de Bjork, aşa că sunt haine foarte speciale. Sunt unicate. Apoi mai avem un nou designer olandez, Iris van Herpen, iar rochiile sale sunt făcute în trei-patru luni. Sunt toate croite manual şi tăiate cu laserul. Par asemeni unor sculpturi. Nu au mai fost expuse liber sau puse la vânzare până acum. Aşa că aşteptăm în mod evident să obţinem bani buni, însă rămâne de văzut cât de mulţi.

Licitaţia ‘Passion for Fashion’ are loc pe 14 iunie. În cadrul acesteia vor fi scoase la licitaţie şi două loturi ale celor mai iconice haine purtate de Prinţesa Diana: o rochie albastră cu paiete creaţie semnată de Catherine Walker estimată la 100.000 de lire şi o haină albastră creaţie a lui Elizabeth şi David Emanuel care ar putea fi vândută cu 15.000 de lire.

Björk Guðmundsdóttir este cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi producătoare muzicală, considerată drept una dintre cele mai talentate şi mai versatile interprete ale generaţiei sale. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio şi a compus coloana sonoră pentru două lungmetraje. Cunoscută pentru vocea sa expresivă, Björk a inclus în muzica ei numeroase influenţe provenind din stiluri muzicale diferite, precum pop, rock alternativ, jazz, muzică ambientală, muzică electronică, folk şi trip-hop, artista islandeză fiind celebră, totodată, pentru costumele excentrice pe care le poartă pe scenă şi pentru originalitatea videoclipurilor sale.

Björk a primit 13 nominalizări la premiile Grammy, o nominalizare la Oscar şi alte două pentru Globurile de Aur. Pentru rolul din lungmetrajul "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier, artista islandeză a fost nominalizată la Oscar şi premiată la Festivalul de Film de la Cannes, în anul 2000.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici