Vezi aici care sunt cei mai puternici oameni din lume

Rupert Murdoch, patronul News Corp., s-a clasat pe locul al şaptelea în topul Forbes al celor mai puternici oameni din lume, surclasând personalităţi precum regele Arabiei Saudite (locul nouă), Papa Benedict al XIV-lea (locul unsprezece) sau secretarul de stat american Hillary Clinton (locul 17).

127 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care sunt cei mai puternici oameni din lume

Vezi aici care sunt cei mai puternici oameni din lume

Potrivit HollywoodReporter.com, pe locul întâi al clasamentului Forbes se află preşedintele american Barack Obama, urmat de preşedintele chinez Jintao Hu, premierul rus Vladimir Putin, preşedintele Rezervei Federale Americane, Ben Bernanke şi de fondatorii Google, Serghei Brin şi Larry Page.

Pe locul şase s-a clasat Carlos Slim Helu, CEL al companiei Telmex, care a chiziţionat recent un pachet de acţiuni de 6,4% în cadrul New York Times, urmat de Rupert Murdoch, pe locul şapte.
Bill Gates, cel mai bogat om din lume, s-a clasat pe locul 10.

Printre personalităţile din industria media incluse în topul celor mai puternici 67 de oameni din lume, se mai află, pe locul 13, Jeff Immelt, CEO şi Chairman al General Electric, companie care controlează NBC Universal.

Primul ministru italian şi mogulul media Silvio Berlusconi se află pe locul al 12-lea, în timp ce primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, fondator al serviciului de informaţii cu acelaşi nume, se află pe locul 20.

Oprah Winfrey s-a clasat pe locul 45, editorul New York Times William Keller este pe locul 51, Khanfar Wadah, director general al Al Jazeera, se află pe locul 54, fondatorul Apple şi directorul Disney Steve Jobs s-a clasat pe locul 57, în timp ce Mark Thompson, director general al BBC, este pe locul 65.

Potrivit reprezentanţilor Forbes, lista are 67 de poziţii pe baza conceptului că "cele 6,7 miliarde de persoane din lume pot fi reduse la unul dintr-o sută de milioane care contează". Criteriile pe care a se bazează clasamentul se referă la numărul de persoane pe care le influenţează un candidat, capacitatea acestuia de a-şi proteja puterea în afara sferei sale de inluenţă, controlul sau accesul la resurse financiare considerabile şi la felul în care candidaţii îşi exercită puterea.

Lista include şi câţiva traficanţi de droguri celebri sau terorişti, precum Osama bin Laden, care este pe locul 37.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici