Vezi aici cine este omul anului 2009 - FOTO

Preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a fost desemnat Omul Anului 2009 de revista Time, pentru rolul jucat de oficial în soluţionarea celei mai severe crize financiare mondiale din ultimii 80 de ani.

69 afișări
Imaginea articolului Vezi aici cine este omul anului 2009 - FOTO

Preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a fost desemnat Omul Anului 2009 de revista Time (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rareori ne-a fost dat să întâlnim o ilustrare atât de perfectă a clişeului «cine nu învaţă lecţiile istoriei este condamnat să o repete». Bernanke nu numai că a învăţat lecţiile istoriei, ci a scris el însuşi istoria, şi s-a asigurat că nu o va repeta", a declarat editorul executiv al Time, Richard Stengel, citat de MSNBC.

Bernanke se află în centrul atenţiei în Statele Unite încă de la momentul istoric septembrie 2008, când întregul sistem financiar american se afla pe marginea prăpastiei.

Decizie după decizie, ideile lui au avut un impact asupra vieţii fiecărui american, notează MSNBC.

"Leadership-ul creativ al lui Bernanke a transformat anul 2009 într-o perioadã de redresare, dintr-una de depresiune cataclismicã, iar acest om posedă încă o influenţă fără egal asupra banilor noştri, locurilor de muncă, economiilor şi viitorului nostru", arată Michael Grunwald, senior writer la Time.

Bernanke, "student atent al Marii Depresiuni", a devenit între timp un personaj arhicunoscut pe plan global şi este considerat principalul motiv pentru care actuala generaţie a evitat "o depresiune cataclismică proprie".

"Datorită influenţei monumentale asupra celei mai importante economii din lume, Bernanke a fost numit Omul Anului 2009 de revista Time", scrie MSNBC.

Printre ceilalţi candidaţi vizaţi de Time pentru Omul Anului 2009 se numără:

  • generalul Stanley McChrystal, comandant al forţelor armate americane în Afganistan,

  • "muncitorul chinez", preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Nancy Pelosi,

  • atletul Usain Bolt,

  • cofondatorul şi directorul general al Apple, Steve Jobs, şi

  • preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, laureatul de anul trecut al Time.

Revista Time desemnează un "Om al Anului" în fiecare an din 1927.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici