Vezi ce artişti lansează un album online în beneficiul victimelor din Japonia

Trupa irlandeză U2, cântăreaţa Rihanna şi rockerii de la Bon Jovi se numără printre artiştii care au fost de acord să contribuie cu o serie de cântece care vor fi incluse pe un album special, comercializat online, în favoarea familiilor japoneze afectate de cutremur, informează bbc.co.uk.

44 afișări
Imaginea articolului Vezi ce artişti lansează un album online în beneficiul victimelor din Japonia

Rihanna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Casa de discuri Universal Music intenţionează să lanseze acest album doar online, către sfârşitul acestei săptămâni. Pe acest disc va apărea şi cântăreţul canadian Justin Bieber, un idol al adolescenţilor nord-americani.

Toate încasările obţinute vor fi donate Crucii Roşii din Japonia.

Marţi, poliţia niponă a declarat că bilanţul devastatorului seism urmat de tsunami a ajuns la 9.079 de morţi şi 12.645 de persoane dispărute.

"Îl facem doar în versiune online deoarece această lansare este mai rapidă", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Universal Music.

Un alt nume important de pe acest album va fi cel al cântăreţei americane de muzică rap Nicki Minaj.

Lady Gaga ar putea să apară şi ea pe album, numele altor artişti incluşi în acest proiect urmând să fie anunţate în zilele următoare.

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei, pe 11 martie, a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul a provocat valuri tsunami şi a fost urmat de replici puternice. Acest seism este al patrulea cel mai puternic din lume, din 1900 şi până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici