Viaţa mondenă în 2011, marcată de trei căsătorii regale şi moartea actriţei Elizabeth Taylor

Trei căsătorii regale spectaculoase - cea a prinţului William al Marii Britanii, cea a prinţului Albert al II-lea de Monaco şi cea a Zarei Phillips, nepoata reginei Marii Britanii -, dar şi despărţirile, divorţurile şi decesele tragice au marcat anul 2011 în lumea celebrităţilor internaţionale.

487 afișări
Imaginea articolului Viaţa mondenă în 2011, marcată de trei căsătorii regale şi moartea actriţei Elizabeth Taylor

Viaţa mondenă în 2011, marcată de trei căsătorii regale şi moartea actriţei Elizabeth Taylor (Imagine: Mediafax foto/AFP)

CĂSĂTORII

În 2011, multe vedete au decis să "intre în rândul lumii", fie logodindu-se, fie căsătorindu-se.

Astfel, în ianuarie, cântăreaţa Shania Twain s-a căsătorit cu omul de afaceri Frederic Nicolas Thiebaud. Acesta este fostul soţ al amantei lui Robert Lange, fostul soţ al cântăreţei.

În martie, s-au căsătorit actriţa canadiană Natasha Henstridge, cu cântăreţul scoţian Darius Campbell, Reese Witherspoon, cu impresarul Jim Toth, iar actorul francez Tahar Rahim, cu actriţa Leïla Bekhti. În aprilie, au decis să-şi unească destinele cântăreţul Michael Buble şi Luisana Lopilato.

Prinţul William, fiul prinţului moştenitor Charles şi al regretatei prinţese Diana, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-a căsătorit, pe 29 aprilie, cu iubita sa, Kate Middleton, în cadrul unei ceremonii spectaculoase, organizată la catedrala Westminster din Londra. Evenimentul a fost urmărit la televizor şi pe internet de circa 2 miliarde de persoane.

În iunie, cântăreaţa britanică Lily Allen s-a măritat cu logodnicul ei Sam Cooper, artista anunţând cu acea ocazie că era însărcinată în 16 săptămâni.

Tot în iunie, Noel Gallagher, fost membru al trupei Oasis, s-a căsătorit cu Sara MacDonald, în vârstă de 40 de ani, cu care avea o relaţie de peste 11 ani, iar actorii Rachel Weisz şi Daniel Craig s-au căsătorit, la New York, în cadrul unei ceremonii intime la care au participat doar patru persoane. La sfârşitul anului trecut, ambii actori s-au despărţit de partenerii lor de viaţă - Rachel Weisz, de regizorul american Darren Aronofsky, iar Daniel Craig, de producătoarea de film Satsuki Mitchell.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi Charlene Wittstock s-au căsătorit, civil şi religios, pe 1 iulie, respectiv 2 iulie, în cadrul unor ceremonii la care au asistat aproximativ 800 de personalităţi, de la membri ai marilor familii regale europene, la creatori de modă şi alţi artişti. Ultima dată când Monaco a sărbătorit o nuntă regală a fost în 1956, când tatăl lui Albert, Rainier, s-a căsătorit cu actriţa americană câştigătoare a unui premiu Oscar Grace Kelly.

Tot în iulie, actriţa britanică Carey Mulligan s-a logodit cu iubitul ei, cântăreţul de muzică folk-rock Marcus Mumford.

Luna iulie s-a încheiat cu căsătoria Zarei Phillips, cea mai mare dintre nepoatele reginei Elizabeth a II-a, cu jucătorul de rugby Mike Tindall, într-o ceremonie oficiată la Edinburgh, în Scoţia. Zara Phillips, campioană la echitaţie - aşa cum este şi mama ei, prinţesa Anne -, este a 13-a în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

În august, regizoarea americană Sofia Coppola, fiica renumitului cineast Francis Ford Coppola, s-a căsătorit cu partenerul ei de viaţă cu care are o relaţie de mulţi ani, cântăreţul francez Thomas Mars.

În octombrie, celebrul cântăreţ britanic Paul McCartney, în vârstă de 69 de ani, s-a căsătorit pentru a treia oară, la Londra, cu Nancy Shevell, moştenitoarea unui bogat antreprenor american, ceremonia fiind marcată de discreţie.

În noiembrie, muzicianul Roger Waters, fostul basist şi co-vocalist al trupei Pink Floyd, a anunţat că se va căsători pentru a patra oară, la începutul anului 2012.

În decembrie, cântăreţul american Neil Diamond, în vârstă de 70 de ani, a anunţat că se va căsători pentru a treia oară, în primăvara anului 2012, cu logodnica sa, Katie McNeil, în vârstă de 41 de ani, care îi este şi manager de turneu.

Tot în luna decembrie, cântăreaţa irlandeză Sinead O'Connor s-a căsătorit pentru a patra oară, în cadrul unei ceremonii cu accente rock 'n' roll, cu iubitul ei, Barry Herridge.

Totodată, scriitorul Salman Rushdie, în vârstă de 64 de ani, a cerut-o în căsătorie, în decembrie, pe fosta lui iubită Michelle Barish, de care s-a despărţit în luna martie.

Tot în luna decembrie, cântăreaţa americană Britney Spears s-a logodit cu iubitul său, Jason Trawick, cu care are o relaţie din mai 2010.

De Crăciun, actorul american Matthew McConaughey a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, modelul Camila Alves, cu care are o relaţie ce a început în anul 2006.

COPII

Alte vedete au decis să devină părinţi, anul 2011 fiind unul destul de "prolific" din acest punct de vedere.

Astfel, în ianuarie, actriţa Nicole Kidman şi soţul ei, muzicianul Keith Urban, au anunţat că au devenit părinţii unei fetiţe născute de o mamă surogat la sfârşitul lunii decembrie 2010. În aceeaşi lună, Penelope Cruz şi Javier Bardem au devenit părinţi pentru prima dată, actriţa spaniolă dând naştere unui băieţel.

În ianuarie, modelul Miranda Kerr, soţia actorului Orlando Bloom, a născut un băieţel, prinţesa Mary a Danemarcei, soţia prinţului moştenitor Frederik, a născut gemeni - un băieţel şi o fetiţă -, iar actorul american Owen Wilson a devenit pentru prima dată tată, după ce iubita lui, Jade Buell, a născut un băieţel.

În februarie, Christina Applegate, care este logodită cu muzicianul Martyn LeNoble, a născut primul său copil, o fetiţă.

Eva Herzigova a născut un băieţel, care a primit numele Philip, pe 13 martie, renumitul model ceh, în vârstă de 38 de ani, devenind astfel mamă pentru a doua oară.

În aprilie, actriţa australiană Toni Collette a devenit mamă pentru a treia oară, dând naştere unui băieţel, iar în mai, cântăreaţa Mariah Carey a devenit mamă de gemeni - o fetiţă şi un băiat.

Totodată, cântăreaţa britanică Emma Bunton, fosta membră a grupului Spice Girls, a născut, în mai, un băieţel, acesta fiind cel de-al doilea său copil, iar actriţa americană Alicia Silverstone a născut un băieţel, pe 5 mai, devenind mamă pentru prima oară la vârsta de 34 de ani.

Marion Cotillard a născut tot în luna mai primul ei copil, un băieţel. Tatăl bebeluşului este actorul şi regizorul francez Guillaume Canet.

De asemenea, actriţa americană Jennifer Connelly a devenit din nou mămică în luna mai, după ce a adus pe lume o fetiţă. Jennifer Connelly este căsătorită cu actorul britanic Paul Bettany, cu care are un fiu, Stellan, în vârstă de şapte ani.

În luna iunie, Natalie Portman a născut un băieţel, al cărui tată este Benjamin Millepied, coregraful cu care actriţa americană a colaborat în timpul filmărilor pentru drama "Lebăda neagră/ Black Swan", filmul care i-a adus la începutul acestui an un premiu Oscar.

Tot în iunie, cântăreaţa şi actriţa mexicană Thalia, care este căsătorită cu magnatul din industria muzicală Tommy Mottola, a născut un băieţel, care este al doilea său copil.

Luna iulie a marcat un veritabil "baby boom" pentru vedetele de la Hollywood. Astfel, actriţa Kate Hudson şi partenerul ei de viaţă, Matthew Bellamy, solistul trupei Muse, au devenit părinţii unui băieţel şi tot un băieţel a născut şi cântăreaţa americană Jewel.

În aceeaşi lună, Victoria Beckham a devenit mamă pentru a patra oară, după ce a născut o fetiţă, care a primit numele Harper Seven. Victoria şi David Beckham aveau deja trei băieţi: Brooklyn, în vârstă de 12 ani, Romeo, opt ani şi jumătate, şi Cruz, şase ani şi jumătate.

Cântăreaţa Lauryn Hill, solista fostului grup Fugees, a devenit mamă pentru a şasea oară, în iulie, după ce a adus pe lume un băieţel. Lauryn Hill are deja cinci copii cu Rohan Marley, partenerul ei de viaţă, cu care are o relaţie marcată de numeroase despărţiri şi împăcări.

La rândul lor, actriţa Selma Blair şi iubitul ei, designerul Jason Bleick, au devenit părinţi pentru prima dată, în iulie, după ce actriţa americană a născut un băieţel.

La sfârşitul lunii iulie, actorul american Ethan Hawke a devenit tată pentru a patra oară, după ce a doua lui soţie, Ryan Shawhughes, a născut o fetiţă, care a primit numele de India. Ethan Hawke mai are doi copii cu prima lui soţie, actriţa Uma Thurman, şi o fiică, Clementine, a cărei mamă este Ryan Shawhughes, fosta guvernantă a primilor săi doi copii.

În septembrie, regizorul britanic Guy Ritchie a devenit din nou tată, după ce iubita sa, modelul Jacqui Ainsley, a născut un băieţel. Acesta este cel de-al doilea copil biologic al regizorului britanic. Guy Ritchie mai are un fiu biologic, Rocco, în vârstă de 10 ani, cu Madonna şi este în acelaşi timp tatăl adoptiv al lui David, în vârstă de şase ani, înfiat din Malawi împreună cu fosta lui soţie celebră.

Tot în septembrie, Alyssa Milano a devenit mamă pentru prima dată, actriţa americană dând naştere unui băieţel. Alyssa Milano şi David Bugliari, în vârstă de 32 de ani, impresar la Creative Artists Agency, s-au căsătorit în august 2009, după o relaţie de trei ani.

Totodată, actriţa January Jones, interpreta personajului Betty Draper din serialul "Mad Men", a devenit pentru prima dată mamă, tot în luna septembrie, după ce a născut un băieţel. January Jones, în vârstă de 33 de ani, a refuzat să dezvăluie identitatea tatălui copilului.

În luna octombrie, actriţa americană Viola Davis a devenit pentru prima dată mamă, după ce a adoptat o fetiţă împreună cu soţul ei, actorul Julian Tennon.

Tot în octombrie, actriţa americană Tori Spelling a născut al treilea copil al său, o fetiţă care a primit numele de Hattie Margaret McDermott. Tori şi Dean McDermot, soţul ei în vârstă de 44 de ani, s-au căsătorit în mai 2006.

În noiembrie, Hugh Grant a devenit tată pentru prima dată, la vârsta de 51 de ani, după ce o femeie, cu care starul britanic a avut o aventură, a născut o fetiţă.

În luna decembrie, Robert De Niro şi cea de-a doua lui soţie, Grace Hightower De Niro, au devenit din nou părinţi, după venirea pe lume a fetiţei Helen Grace - al şaselea copil al actorului american -, născută cu ajutorul unei mame surogat.

DIVORŢURI ŞI DESPĂRŢIRI

2011 a fost şi un an al despărţirilor, un număr extrem de mare de vedete de prim rang, precum Shakira, Ronnie Wood, Eva Longoria, Jude Law, Christina Aguilera, Charlie Sheen, Arnold Schwarzenegger, George Clooney, Jennifer Lopez, Demi Moore şi Ashton Kutcher, luând decizia de a divorţa sau de a se separa de partenerii lor de viaţă.

Astfel, în ianuarie, actorii Mila Kunis şi Macaulay Culkin au decis să înceapă anul 2011 pe cont propriu, punând capăt relaţiei lor care a durat opt ani. Tot în ianuarie, actriţa americană Denise Richards s-a despărţit de rockerul Nikki Sixx, basistul trupei Motley Crue, după o relaţie care a durat doar câteva săptămâni.

Shakira şi iubitul ei, argentinianul Antonio de la Rua, cu care cântăreaţa columbiană avea o relaţie de aproape 11 ani, au anunţat, tot în luna ianuarie, că s-au despărţit.

Divorţul rockerului britanic Ronnie Wood, chitaristul trupei The Rolling Stones, de soţia sa, Jo Wood, a fost finalizat tot în luna ianuarie. Chitaristul britanic s-a căsătorit cu Jo Wood în 1985, însă cei doi s-au despărţit în 2008, după ce aventura celebrului muzician cu chelneriţa Ekaterina Ivanova a ajuns pe prima pagină a tabloidelor.

Tot în prima lună a anului, divorţul dintre actriţa Eva Longoria şi baschetbalistul echipei San Antonio Spurs Tony Parker a fost finalizat, punând astfel capăt unui mariaj de trei ani. Actriţa a început apoi o relaţie cu fratele actriţei Penelope Cruz.

În februarie, actorul britanic Jude Law s-a despărţit de iubita sa, actriţa Sienna Miller, la doar două luni după ce s-au mutat împreună, iar cântăreaţa americană Christina Aguilera şi fostul ei soţ, producătorul muzical Jordan Bratman, au divorţat.

În luna martie, cântăreţul Justin Timberlake şi actriţa Jessica Biel au decis să se despartă, aceeaşi decizie fiind anunţată şi de actorii Renee Zellweger şi Bradley Cooper, care aveau o relaţie de aproape doi ani.

În aprilie, modelul şi actriţa britanică Elizabeth Hurley a depus actele de divorţ, invocând "comportamentul nerezonabil" al soţului ei, magnatul indian Arun Nayar.

În luna mai, actorul american Charlie Sheen a devenit din nou celibatar, după ce divorţul lui de cea de-a treia soţie, Brooke Mueller, a fost pronunţat. Tot în luna mai, actorul american Leonardo DiCaprio şi iubita sa, modelul israelian Bar Rafaeli, au decis să se despartă, după o relaţie de peste cinci ani.

Luna mai a adus un alt "şoc" la Hollywood, după ce Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator al statului California, a anunţat că s-a despărţit de soţia lui, Maria Shriver. Despărţirea s-a produs după ce Shriver a aflat că soţul ei este tatăl unui copil născut în urmă cu peste un deceniu de o fostă angajată a familiei.

În luna iunie, actriţa Cameron Diaz s-a despărţit de iubitul ei, jucătorul american de baseball Alex Rodriguez, iar actorii americani Scarlett Johansson şi Sean Penn s-au despărţit, după o relaţie de numai câteva luni.

La rândul său, actorul american George Clooney s-a despărţit de iubita lui, modelul italian Elisabetta Canalis, tot în luna iunie, după o relaţie care a durat doi ani.

Lor li se adaugă un alt cuplu celebru, David Duchovny, starul serialului de succes "Californication", şi soţia sa, actriţa Tea Leoni, care au decis din nou să se despartă, în iunie. Duchovny şi Leoni s-au mai despărţit o dată, în 2008, la puţin timp după ce actorul se internase într-o clinică pentru a-şi trata dependenţa de sex.

În iulie, divorţul actorilor Scarlett Johansson şi Ryan Reynolds a fost în cele din urmă finalizat, punând astfel capăt unei căsnicii care a durat doi ani.

În aceeaşi lună, actriţa şi cântăreaţa americană Jennifer Lopez şi cântăreţul de muzică latino Marc Anthony au decis să divorţeze după şapte ani de căsnicie. Jennifer şi Marc, sunt părinţii gemenilor Max şi Emme, în vârstă de trei ani.

În august, cântăreaţa britanică Geri Halliwell s-a despărţit de iubitul ei, Henry Beckwith, cu care avea o relaţie din martie 2009.

În octombrie, actorul american Leonardo DiCaprio s-a despărţit de cea de-a doua lui iubită din acest an, actriţa Blake Lively, după o relaţie care a durat cinci luni. Ulterior, presa străină a scris despre o relaţie a lui DiCaprio cu fotomodelul român Mădălina Ghenea.

Luna noiembrie a marcat sfârşitul unei alte căsnicii celebre, după ce starurile de film şi televiziune americane Demi Moore şi Ashton Kutcher au anunţat că vor divorţa, după un mariaj care a durat şase ani. Relaţia lui Moore, în vârstă de 49 de ani, şi Kutcher, în vârstă de 33 de ani, a cunoscut momente tulburi din septembrie, când o femeie din San Diego a spus că a avut o aventură cu Kutcher.

În decembrie, Mel Gibson a devenit din nou celibatar, după ce divorţul actorului a fost finalizat, la Los Angeles, însă despărţirea a fost extrem de costisitoare pentru starul australian, întrucât fosta lui soţie a primit jumătate din averea sa, estimată la 850 de milioane de dolari.

DECESE

Printre cele mai importante personalităţi care au murit anul acesta se numără legendarul chitarist rock Gary Moore. Artistul a murit în somn, la vârsta de 58 de ani, probabil din cauza unui atac de cord.

Pe 23 martie, lumea filmului a pierdut încă o legendă - Elizabeth Taylor, care a murit la vârsta de 79 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace. Recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), Liz Taylor era considerată ultima mare actriţă din epoca de aur a Hollywoodului.

Peter Falk, interpretul celebrului detectiv Columbo din serialul TV omonim, a murit pe 23 iunie, la vârsta de 83 de ani. Cauzele decesului nu au fost precizate, însă actorul suferea de mai mulţi ani de demenţă şi maladia Alzheimer.

Luna iulie a adus cu sine dispariţia tragică a uneia dintre cele mai talentate reprezentante a curentului brit-pop din ultimii ani, Amy Winehouse. Cântăreaţa britanică a murit în locuinţa ei din Londra, la vârsta de 27 de ani, pe 23 iulie. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse, supranumită "diva trash a muzicii soul", a avut parte de o "moarte accidentală", cauzată de abuzul de alcool, potrivit concluziilor anchetei iniţiate de poliţia britanică.

Industria muzicală a mai pierdut un nume de referinţă pe 17 decembrie, când cântăreaţa Cesaria Evora a murit, la vârsta de 70 de ani, la o zi după ce a fost spitalizată din cauza unei insuficienţe respiratorii şi unui edem pulmonar. "Diva desculţă", aşa cum era supranumită, era deja foarte slăbită: în septembrie, casa sa de discuri, Lusafrica, anunţa decizia artistei de a pune capăt carierei sale. Atunci, reprezentanţii casei de discuri anunţau că "noile probleme de sănătate ale cântăreţei au apărut în urma mai multor intervenţii chirurgicale pe care aceasta le-a suportat în ultimii ani, printre care şi o operaţie pe cord deschis, în mai 2010.

Nici industria media nu a fost scutită de dispariţii tragice în acest an, odată cu moartea lui Steve Jobs, pe 5 octombrie. Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic. Steve Jobs a fost unul dintre cei mai de seamă inovatori în domeniul computerelor, în industria muzicală şi în sectorul comunicaţiilor mobile.

(Material realizat de Florin Bădescu, florin.badescu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici