VIDEO | Actriţa Jane Fonda, arestată din nou pe treptele Capitoliului

Actriţa americană Jane Fonda, în vârstă de 83 de ani, s-a numărat printre cele 17 persoane care au fost arestate vineri la un protest organizat în Washington şi puse sub acuzare pentru obstrucţionarea circulaţiei şi participarea la un miting neautorizat, potrivit tmz.com.

2400 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Actriţa Jane Fonda, arestată din nou pe treptele Capitoliului

VIDEO | Actriţa Jane Fonda, arestată din nou pe treptele Capitoliului

Jane Fonda, câştigătoare a două premii Oscar, a demonstrat că este un om de cuvânt, după ce a declarat că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice.

Astfel, vineri, Fonda a fost arestată din nou, după ce a fost reţinută de forţele de ordine şi pe 11 octombrie.

 

 

 

La protestul de vineri, care a avut loc în faţa Capitoliului american, aceasta a fost însoţită de colegul său din producţia "Grace and Frankie" şi legenda serialului "Lege şi Ordine/ Law & Order" Sam Waterston.

La fel ca şi săptămâna trecută, lui Fonda i s-au pus cătuşe şi a fost urcată într-o dubă de poliţie.

Jane Fonda a anunţat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simţit inspirată „de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru".

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face faţă schimbărilor climatice.

Jane Fonda a participat la o serie de proteste, rostind chiar un discurs la Los Angeles cu ocazia grevei climatice globale, care a avut loc în urmă cu două săptămâni.

Greva climatică globală a fost parţial inspirată de activismul elevei suedeze Greta Thunberg, care a lansat o campanie de proteste săptămânale, intitulată "Vineri pentru Viitor", cu scopul atragerii atenţiei asupra efectelor schimbărilor climatice.

Fonda a câştigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul "Klute" al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obţinut pentru partitura din drama "Coming Home/Întoarcerea acasă", semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului şi pentru cauza femeilor şi pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciţii de fitness în anii 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici