VIDEO Casey Affleck a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal

Actorul american Casey Affleck a câştigat premiul cel mai bun actor pentru rolul din „Manchester by the Sea”, în regia lui Kenneth Lonergan, duminică seară, în cadrul celei de-a 89-a ediţii a Galei Premiilor Oscar, ce a avut loc în Los Angeles.

2039 afișări
Imaginea articolului VIDEO Casey Affleck a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal

Casey Affleck a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal (Imaginea: Hepta / Mediafax Foto)

Este primul Oscar pentru Affleck şi cea de-a 2-a nominalizare din cariera actorului. Casey Affleck a mai fost nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film în 2008, pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.”

Printre actorii nominalizaţi la această categorie s-au numărat Andrew Garfield pentru rolul din „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling pentru „La La Land”, Viggo Mortensen pentru „Captain Fantastic” şi Denzel Washington pentru rolul din „Fences”. Casey Affleck este fratele mai mic al actorului şi regizorului Ben Affleck.

De asemenea, Kenneth Lonergan a obţinut Oscarul pentru cel mai bun scenariu original pentru „Manchester by the Sea”. În discursul său de mulţumire, Lonergan a declarat despre film că “este despre oamenii care încearcă să aibă grijă unii de ceilalţi confruntaţi cu împrejurări nefericite”.

Casey Affleck a jucat în trei filme regizate de Gus Van Sant- „To Die For” (1995), „Good Will Hunting” (1997) şi „Gerry” (2002) - şi în trilogia lui Steven Soderbergh, „Ocean's Eleven” (2001), „Ocean's Twelve” (2004) şi „Ocean's Thirteen” (2007). Primul său rol major a fost în filmul lui Steve Buscemi „Lonesome Jim” (2006).

Pentru drama „Manchester by the Sea”, Casey Affleck a mai câştigat un premiu la Globurile de Aur.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici