Video VIDEO | Cea mai lungă tiroliană din Capitală a fost inaugurată în parcul Orăşelul Copiilor

Primăria Sectorului 4 a inaugurat, sâmbătă, cea mai lungă tiroliană din Bucureşti, care face legătura, prin aer, între Parcul Orăşelul Copiilor şi Parcul Lumea Copiilor.

5594 afișări

„Cea mai mare tiroliană din Bucureşti este amplasată în Parcul “Orăşelul Copiilor” şi are o lungime de peste 300 de metri. Construcţie unicat în România, tiroliana are două posturi de plecare simultan. Plecarea se face de la o înălţime de 12 metri, iar viteza de coborâre ajunge la aproape 80 de km pe oră. În primele două zile, accesul publicului va fi gratuit”, conform Primăriei Sectorului 4.

Tiroliana face legătura, prin aer, între Parcul Orăşelul Copiilor şi Parcul Lumea Copiilor. De săptămâna viitoare, preţul unei coborâri pe tiroliană va fi cuprins între 15 şi 20 de lei, estimează autorităţile locale.

Până atunci, alpiniştii utilitari care se ocupă de întreţinerea tirolienei spun că vor regla şi tensiunea cablurilor astfel încât coborârea să fie lină, iar amatorii de senzaţii tari să ajungă până la capătul acestora.

În prima zi de funcţionare, câţiva dintre cei care s-au dat pe tiroliană, fiindcă aveau o greutate mai scăzută, au rămas suspendaţi la mijlocul acesteia. Dar au fost imediat ajutaţi să ajungă la capătul cablului de aliniştii utilitari.

„Nu m-am mai dat până acum niciodată pe tiroliană, nici nu ştiam că există aici una. Am trecut întâmplător cu prietena pe aici, am văzut agitaţie şi am zis să încercam şi noi dacă tot e gratis”, povesteşte Marius, unul dintre primirii bucureşteni care a încercat tiroliana.

Alături de el era şi Ioana, prietena lui, care a spus: „Mie îmi e frică, nu aş vrea să mă dau. El insistă şi zice să ne dăm. Am cedat şi am zis să încerc. Sper să nu păţesc nimic”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici