VIDEO Compania lui Richard Branson a lansat cu succes racheta cu sateliţii care a ajuns pe orbită

  • Compania Virgin Orbit a lansat cu succes racheta cu sateliţii care a ajuns pe orbită.
  • Procedura a constat în ataşarea rachetei de un Boeing 747 care a urcat până la 10668 de metri.
  • Lansarea a avut loc la sediul celor de la Virgin Galactic din deşertul Mojave.
776 afișări
Imaginea articolului VIDEO Compania lui Richard Branson a lansat cu succes racheta cu sateliţii care a ajuns pe orbită

VIDEO Racheta lansată din avion a ajuns pe orbită

Miliardarii lumii visează să cucerească Spaţiul, ultimul pe listă este Richard Branson. Compania lui tocmai a reuşit o lansare spectaculoasă din avion.

Racheta cu sateliţi a companiei lui Branson a ajuns pe orbită. A fost prima dată când o rachetă a fost ataşată de un Boeing 747 personalizat. Acesta a urcat până la peste 10500 de metri altitudine. De acolo racheta s-a desprins de aripa avionului şi a zburat către orbită.
 
Lansarea a avut loc la sediul celor de la Virgin Galactic din deşertul Mojave.
 
Misiunea trebuia să aibă loc în decembrie, dar a fost amânată din cauza unor membri ai companiei care au intrat în carantină. Abordarea celor de la Virgin Orbit este cu totul diferită. Motivul fiind consumarea unei cantităţi mai mici de combustibil şi reducerea risipei de resurse financiare.
 
Totodată, o astfel de lansare poate avea loc de oriunde cu condiţia ca avionul să poata decola în siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici