VIDEO: Doi elefanţi au evadat de la un circ ca să se joace, în zăpadă, pe străzile Rusiei. Cum au fost prinşi

Doi elefanţi de la controversatul circ ambulant Togni, din Italia, au evadat şi au început să umble pe străzile unui oraş din Rusia, la temperaturi de -5 grade Celsius, sub privile surprinse ale oamenilor, relatează Metro.

900 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Doi elefanţi au evadat de la un circ ca să se joace, în zăpadă, pe străzile Rusiei. Cum au fost prinşi

sursa FOTO: captura video

Elefanţii Carla, în vârstă de 45 de ani şi Roni de 50 de ani au evadat de la circul italian Togni, care venise în oraşul Yekaterinburg, Rusia şi au început să se joace în plină stradă, bucurându-se de zăpadă şi de temperaturile sub zero grade, în faţa cetăţenilor extrem de surprinşi, relatează Metro.

Îngrijitorii de la circ au încercat să readucă animalele înapoi în camionul de transport, au tras elefanţii de trompă şi i-au împins peste stradă, însă gigantele mamifere au opus rezistenţă.

Elefanţii provin din India şi fac parte din spectacolul controversatului circ Togni, din Italia, ţară care a interzis folosirea animalelor în astfel de scopuri. Din această cauză, circul italian a decis să susţină o reprezentaţie în Rusia.

Conform angajaţilor circului, elefantul Roni nu s-a aventurat prea mult şi a stat în preajma unui copac, însă femela Carla a reuşit să hoinărească aproape prin tot oraşul.

Îngrijitorii au reuşit să o prindă pe Carla, elefantul „explorator", atunci când i-au legat o funie în jurul picioarelor din faţă şi a fost adusă în camionul de unde scăpase cu ajutorul a 12 oameni. 

Ambii elefanţi au fost capturaţi şi readuşi în camionul în care vor fi transportaţi timp de două zile, pe o distanţă de 2.300 de kilometri până la Sankt Petersburg.

Elefanţii fac parte dintr-un turneu al circului italian, care a călătorit mai mult de 16.000 de kilometri prin Siberia.

Activiştii din Rusia care se ocupă de abuzul asupra animalelor au criticat dur circul Togni din cauza faptului că a refuzat să se conformeze legilor italiene care interzic animalele în circuri.

Susţinătorii drepturilor animalelor au mai reproşat circului italian, faptul că a ales ca destinaţie pentru turneu, Rusia, o ţară unde animalele trebuie să parcurgă distanţe enorme înghesuite în camioane. 

Un reprezentant al circului Togni a negat acuzaţiile şi a afirmat că animalele sunt ca o parte din familie şi că vieţuitoarelor le place viaţa la circ şi că acestea s-ar plictisi fără această activitate.

El a mai adăugat că animalele mor şi trăiesc alături de personalul circului, pentru că nu ar supravieţui în sălbăticie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici