VIDEO Femeie ARESTATĂ în timpul unui concert, pentru că a încălcat una dintre interdicţiile majore în Arabia Saudită

Chiar dacă în ultima vreme s-au făcut paşi importanţi în sensul acordării de noi drepturi femeilor, în Arabia Saudită există o serie de interdicţii care le pun în pericol pe cele care se aventurează să le încalce. O femeie din Arabia Saudită a fost arestată după ce a alergat pe scenă şi l-a îmbrăţişat pe starul de sex masculin, în timpul unui concert, potrivit BBC.

3669 afișări
Imaginea articolului VIDEO Femeie ARESTATĂ în timpul unui concert, pentru că a încălcat una dintre interdicţiile majore în Arabia Saudită

VIDEO Femeie ARESTATĂ în Arabia Saudită, în timpul unui concert, pentru îmbrăţişarea unui cântăreţ

Majid al-Mohandis cânta la un festival din oraşul Taif, din vestul ţării, când femeia a ţâşnit din public şi s-a îndreptat către scenă. Imaginile video îi arată pe cei doi, în timp ce personalul de securitate încearcă să-o tragă de pe el.


 

Dl Mohandis, denumit şi "prinţul muzicii arabe", nu a comentat incidentul. Cântăreţul născut în Irak, care deţine şi cetăţenie saudită, a continuat să cânte după incident.

Potrivit regulilor din Arabia Saudită, femeile nu au voie să se amestece în public cu bărbaţii cu care nu se află într-o relaţie sau nu îi cunosc. Ţara are legi stricte de moralitate privind interzicerea alcoolului, îmbrăcămintea şi segregarea de gen.

Restricţiile aplicate femeilor care participă la evenimente publice în regatul arab au fost relaxate în ultimul an, în cadrul unei serii de reforme efectuate de către Printul Mohammed bin Salman.

Femeile au primit permisiunea prin lege să participe concerte şi la meciuri de fotbal pentru prima dată în acelaşi weekend, iar regatul a găzduit, de asemenea, primul show susţinut de către o cântăreaţă de sex feminin, starul libanez Hiba Tawaji. Femeilor li s-a permis, în urmă cu două săptămâni, să deţină permis de conducere.

Cu toate acestea, rămân restricţii semnificative, iar femeile trebuie să respecte codurile de îmbrăcăminte stricte. Femeia care l-a îmbrăţişat pe Mohandis purta niqab, o cămăşă care lasă la vedere doar ochii.

Un procuror public o va acuza de hărţuire pe femeia care a îndrăznit să-şi îmbrăţişeze idolul, a declarat poliţia Okaz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici