VIDEO „Imaginaţi-vă de câţi sclavi a fost nevoie!” Un restaurator de mobilă arată, într-un clip viral pe TikTok, un scaun vechi de 200 de ani, făcut din păr uman

  • Un video viral pe TikTok prezintă un scaun realizat din păr uman, acum 200 de ani.
  • Restauratorul de mobilă la care a ajuns scaunul spune că s-a documentat serios şi că, într-adevăr, părul aparţine unor sclavi afro-americani.
  • Clipul a pornit dezbateri online privind sclavia în Statele Unite, capitalismul şi drepturile afro-americanilor.
45543 afișări
Imaginea articolului VIDEO „Imaginaţi-vă de câţi sclavi a fost nevoie!” Un restaurator de mobilă arată, într-un clip viral pe TikTok, un scaun vechi de 200 de ani, făcut din păr uman

FOTO Captură video TikTok/Karahbura

„Vreau ca toată lumea să vadă acest scaun. Nu este vreo propagandă”, explică bărbatul la începutul clipului video.
 
„Acest scaun are 200 de ani şi provine de undeva din nordul Georgiei (Statele Unite). Îl restaurăm şi trebuie să arate ca nou (...) Este un scaun făcut din bumbac cules de mână şi lemn solid, aşa că va rezista pentru totdeauna”, mai spune TikTok-erul.
 
Apoi, acesta trage camera mai aproape de scaun şi trage un smoc de păr de sub căptuşeală: „Este păr uman. Imaginaţi-vă de câţi sclavi a fost nevoie pentru a crea acest scaun”. 
 
Scaunul aparţine unei familii înstărite din Georgia, care i-a spus restauratorului că păstrează piesa de mobilier pentru „valoarea sentimentală” pe care o are. 
@karahbura

##blackhistory ##slavery ##jimcrow ##history ##capitalism ##blm

♬ original sound - karahbura nebjari
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici