VIDEO Prin pădure, la câţiva paşi de o turmă de zimbri în libertate

  • Unul dintre angajaţii Parcului Natural Vânători Neamţ a întâlnit o turmă de zimbri în timpul unei acţiuni de monitorizare a faunei.
  • El a filmat evenimentul şi apoi imaginile au fost postate pe Facebook.
  • Zimbrii au fost filmaţi pe parcursul dimineţii.
1151 afișări

„Mişcarea de dimineaţă în Parcul Natural Vânători Neamţ. Imagini foarte frumoase cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamţ, într-o filmare realizată de specialiştii Romsilva aflaţi într-o acţiune de monitorizare”, scrie în textul care însoţeşte filmarea.

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamţ. Rezervaţia este administrată de Romsilva, iar angajaţii regiei monitorizează în permanenţă turmele de zimbri.

„Dispărut din România timp de aproape două secole, zimbrul a fost reintrodus în fauna ţării în 1958, când au fost aduse primele exemplare din Polonia. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia şi, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamţ. În Parcul Natural Vânători Neamţ sunt în prezent, în libertate, 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate”, au explicat reprezentanţii Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani, Haţeg şi Vânători Neamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Sursă imagini: Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici