VIDEO | Un bărbat a supravieţuit după o cădere de la etajul 10 datorită ghetelor sale. Ipostaza bizară în care l-au găsit salvatorii

Un bărbat din Rusia a supravieţuit unei prăbuşiri cu capul în jos de la etajul 10, mulţumită ghetelor din pâslă pe care le scăpase mai devreme în sistemul de ventilaţie al clădirii, potrivit RT.

2460 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Un bărbat a supravieţuit după o cădere de la etajul 10 datorită ghetelor sale. Ipostaza bizară în care l-au găsit salvatorii

VIDEO | Un bărbat a supravieţuit după o cădere de la etajul 10 datorită ghetelor sale. Ipostaza bizară în care l-au găsit salvatorii

Pâslarii tradiţionali ruseşti, încălţămintea numită valenki, l-au salvat de la moarte pe un bărbat din Siberia care a avut parte de un accident pe cât de stupid, pe atât de periculos.

Locatarii unui bloc din Yakutsk, oraş aflat la circa 450 de kilometri la sud de Cercul Polar, au fost treziţi în toiul nopţii de strigăte disperate de ajutor care, în mod bizar, păreau să vină de la parter, din spatele unui zid gros. Salvatorii care au fost chemaţi să spargă peretele au descoperit un bărbat, agăţat cu capul în jos în interiorul unei galerii de ventilaţie.

Bărbatul a fost transportat la spital, iar imaginile din timpul neobişnuitei operaţiuni de salvare au fost distribuite pe Internet, a arătat RT.

 

 

 

Povestea modului în care siberianul a ajuns într-o asemenea ipostază este chiar mai bizară. Se pare că bărbatul îşi scăpase încălţările în sistemul de ventilaţie de la etajul 10 al clădirii. Unii oameni susţin că acesta ar fi încercat să îşi usuce pâslarii, dar pantofii i-au scăpat şi acesta ar fi încercat să îi recupereze, ajungând astfel în poziţia în care l-au găsit salvatorii. Bărbatul s-a prăbuşit aproximativ 28 de metri, iar căzătura i-ar fi fost fatală dacă nu ar fi avut incredibilul noroc să aterizeze chiar pe valenki lui de lână. Astfel, încălţările i-au provocat bizara căzătură, dar i-au şi amortizat impactul care, în mod normal, ar fi ucis pe oricine.

De-a lungul secolelor, valenki au salvat vieţile multor ruşi, ferindu-i de frigul crunt, dar iată că ghinionistul din cazul de faţă le-a găsit o nouă întrebuinţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici