VIDEO Un student şi-a deschis un studio de înregistrări în dormitor şi îşi doreşte lansarea primului album

Un tânăr din judeţul Gorj şi-a amenajat propriul studio de înregistrări în apartamentul închiriat în Timişoara, unde este student în anul trei. În timpul liber, Alexandru Mădălin Golumbu scrie versuri şi apoi le pe pune pe muzică, iar în curând vrea să lanseze un album.

2505 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un student şi-a deschis un studio de înregistrări în dormitor şi îşi doreşte lansarea primului album

Un student şi-a deschis un studio de înregistrări în dormitor şi îşi doreşte lansarea primului album

Pentru Alexandru Mădălin Golumbu, muzica este, deocamdată, doar o pasiune aflată la polul opus meseriei pe care o practică – operator la o firmă de confecţii metalice pentru automotive.

Studentul s-a autointitulat „Ice”, atunci când a descoperit că vocea îl ajută să pună în valoare versurile pe care le scrie. Era în clasa a VIII-a când şi-a descoperit talentul la scris.

„Totul a început din clasa a VIII-a, când am participat la un concurs de poezie care includea şcoala mea generală şi colegiul. Am luat locul doi şi atunci mi-am spus că pot să fac mai bine şi mai mult de atât. În faţa mea a fost o fată din clasa a XII-a care a luat locul întâi, iar eu, fiind în clasa a VIII-a, m-am consolat. Apoi am descoperit muzica hip-hop şi mi-am adaptat creaţiile pe diferite instrumentale. Îmi plăcea ce auzeam pe la trupele mari de hip-hop şi am încercat şi eu să fac să sune asemănător. A fost o idee pe moment, după ce am început să ascult mult hip-hop. Nu aveam un artist anume preferat, ascultam tot ce însemna hip-hop la vremea aceea, şi din România, şi din afară. Dar un prieten foarte bun care m-a ajutat mult e «Hash», prietenul şi colegul meu de concerte”, a povestit, pentru corespondentul MEDIAFAX, Alexandru Mădălin Golumbu.

Cu „Hash”, Alexandru a avut primele melodii şi a mers la primele concerte, la balurile bobocilor.

Din 2010, tânărul a început să scrie şi să înregistreze câte o piesă, iar din 2015 a scos primele piese despre care spune că au prins la public.

Tânărul de 23 de ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, este student în anul III, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, Secţia „Publicitate”, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Acesta a decis ca, în paralel, să lucreze la o firmă de confecţii metalice în domeniul automotive, unde este programator şi operator CNC.

„Locul meu de muncă nu are legătură nici cu muzica, nici cu domeniul meu de la facultate, dar e ceva ce s-a lipit cu timpul de mine şi îmi place mediul în care lucrez. Nu ştiu dacă voi rămâne la Timişoara. Depinde de conjunctură. Nu îmi place să mi fac planuri pentru viitor prea mult. Aştept să termin facultatea şi, dacă nu o să rezoneze cu aşteptările mele, ar fi o probabilitate sa mă mut la Bucureşti. Scrisul e uşor pentru ca mă inspiră foarte mult ce trăiesc şi ce văd în jur. La cântat poate am pretenţii să sune într-un anume fel şi depun efort până îmi iasă cum trebuie, dar asta nu înseamnă că e greu. Totul e din plăcere”, susţine raperul.

Atunci când a plecat la facultate, „Ice” a decis să schimbe şi numele „de scenă”, traducându-l în limba română, aşa că a 'devenit „Gheaţă”.

”Cu <<Ice>> m-a inspirat un raper American, Ice Cube, când am am fost nevoit să îmi aleg un nume de scenă. Eu mi-am ales o variantă mai autentică, a fost ceva spontan, dar de atunci majoritatea prietenilor îmi spun aşa şi aşa a rămas”, a mai declarat tânărul de 23 de ani.

Alexandru îşi exprimă sentimentele prin versuri, iar după ce le aşterne pe hârtie, acesta se retrage în dormitorul apartamentului închiriat în Timişoara, unde şi-a amenajat un studio de înregistrări.

„Studioul e amenajat într-un apartament din Timişoara, pe care l-am închiriat. Am avut mai multe piese pe YouTube, dar acum mi-am deschis un canal nou unde sunt doar două piese, pentru că lucrez la un album care o să cuprindă aproximativ 15 melodii. Înregistrez în Timişoara, mi-am făcut un home studio acasă, într o cameră din apartament. Nu este un studio profesional, dar am făcut în aşa fel încât sa aibă componentele principale de care sa mă folosesc. Am izolaţie în cameră, şi exterior, şi interior. Mi-am ales bine locul, că altfel era rău. Studioul constă într-un microfon profesional,mixer audio cu amplificator, placă de sunet profi şi restul de accesorii necesare: căşti, stative, programe pentru înregistrare mix /master, pe care mi le-am cumpărat eu”, a mai povestit Alexandru.

„Simt ură deplină, nu-mi place lumină. Vreau singur o vreme, să scap de rutină. Vreau singur o vreme, aştept ce-o să vină. Când miza e mare, rămân în surdină”, sunt doar câteva dintre versurile melodiei imprimate recent, ”Paranoia”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici