VIDEO VIRAL: Disensiunile dintre Atena şi Berlin, transpuse într-un film satiric

Un film satiric, intitulat "A very european break up" (O despărţire foarte europeană) şi realizat de britanicul Bob Denham, care utilizează o serie de stereotipuri pentru a face haz de disensiunile greco-germane din timpul crizei euro, a devenit viral pe YouTube.

1827 afișări
Imaginea articolului VIDEO VIRAL: Disensiunile dintre Atena şi Berlin, transpuse într-un film satiric

VIDEO VIRAL: Disensiunile dintre Atena şi Berlin, transpuse într-un film satiric

El a acumulat facturi neplătite şi îşi revendică dreptul de a nu îşi face griji, ea nu mai vrea să tragă pentru el, în această comedie pe Internet care oferă versiunea sa asupra "certurilor" greco-germane din timpul crizei euro.

Însă oficialii europeni pot să stea liniştiţi. După ce aproape că a divorţat, cuplul, el Greco, un brunet nebărbierit, ea Germaine, o blondă crispată, va sfârşi prin a opta pentru reconciliere, aşa cum procedează în prezent Atena şi Berlinul cu scopul de a menţine coeziunea zonei euro.

O serie de publicaţii şi site-uri greceşti au prezentat sâmbătă această satiră, realizată de britanicul Bob Denham, care poate fi văzută pe YouTube sub titlul "A very european break up".

Jucându-se cu stereotipurile psihodramei crizei datoriilor, realizatorul îşi înconjoară cuplul cu doi vecini, o spaniolă care îndeamnă la o apropiere şi un britanic care susţine o despărţire.

Referinţa la speculaţii ale pieţelor financiare cu privire la o ieşire a Greciei din zona euro este evidentă. Alte referinţe necesită mai multă atenţie, trimiţând la problema ratingului financiar sau a intervenţiilor Băncii Centrale Europene (BCE) în materie de achiziţionare de obligaţiuni.

"Vrem să arătăm că este posibil să faci un film comic abordând o problemă politică şi economică care influenţează toată Europa", comentează realizatorul, citat de cotidianul grec Kathimerini.

Satira "aminteşte că există motive ca cele două ţări să continue să trăiască împreună. Este o poveste care vorbeşte despre Europa, nu doar despre Grecia şi Germania", a adăugat Denham.

Potrivit Kathimerini, filmul a fost vizionat într-o singură săptămână de peste 130.000 de ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici