Videoclipul piesei "Playing With Fire", care reprezintă România la Eurovision, a fost lansat - VIDEO

Videoclipul piesei "Playing With Fire", interpretată de Paula Seling şi Ovi, care reprezintă România la Eurovision 2010, a fost lansat marţi seară pe site-ul oficial Eurovision, informează Televiziunea Română.

103 afișări
Imaginea articolului Videoclipul piesei "Playing With Fire", care reprezintă România la Eurovision, a fost lansat - VIDEO

Videoclipul piesei "Playing With Fire", care reprezintă România la Eurovision, a fost lansat - VIDEO

Regia videoclipului este semnată de Mihnea de Vries, iar producţia de Eduard Schneider şi casa de producţie Scheider Productions România.

Acţiunea se desfăşoară în viitor, tema piesei "Playing with Fire" pornind de la cearta unui cuplu ce se transferă în spaţiul virtual, într-un joc în care Paula şi Ovi concurează pe mai multe planuri. Astfel, ei devin diverse personaje, precum piloţi, luptători de gherilă urbană, dansatori şi roboţi.

La realizarea videoclipului au fost folosite efecte speciale de ultimă generaţie, în premieră pentru România. Este vorba de tehnologia "motion capture" ce constă în folosirea unor costume speciale cu senzori, similare cu cele folosite la realizarea celebrului film "Avatar". Prin intermediul acestor costume speciale mişcările unei persoane sunt transpuse pe un personaj generat tridimensional pe calculator. O altă tehnologie de ultimă oră folosită la videoclipul piesei este stabilizarea giroscopică a camerei de filmare, utilizată în principal la filmări aeriene şi aplicaţii militare. Eduard Schneider este printre puţinii deţinători din România a unui astfel de echipament.

Filmarile au fost făcute în România şi Austria, la realizarea videoclipului fiind implicate aproximativ 60 de persoane.

Videoclipul a avut peste 40.000 de vizionări pe YouTube numai în prima zi de la postare şi a fost lăudat în comentariile celor care l-au accesat. În plus, TVR a primit câteva sute de e-mail-uri de solicitare a acestui videoclip de la fani şi jurnalişti din Europa, Australia şi America de Sud.

Finala concursului Eurovision 2010 se va desfăşura pe 29 mai, la Oslo, Norvegia.

Potrivit site-ului oficial al Eurovision, România va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 27 mai, acest lucru fiind decis în urma unei trageri la sorţi desfăşurate la Oslo. Prima semifinală va avea loc pe 25 mai, iar România va concura în cea de-a doua semifinală alături de Elveţia, Lituania, Georgia, Turcia, Irlanda, Slovenia, Suedia, Ucraina, Olanda, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Azerbaidjan, Cipru, Israel şi Armenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici