VINOVATUL pentru Gafa monumentală de la Oscar 2017: Un contabil care publica mesaje pe Twitter!

Persoana vinovată de gafa de la finala celei de-a 89-a ediţii a Premiilor Oscar de duminică seară, înmânându-i lui Warren Beatty un plic câştigătorii greşiţi, este Brian Cullinan, un contabil al firmei PricewaterhouseCoopers, ocupat cu publicarea de mesaje despre actori, pe Twitter, relatează Reuters.

3415 afișări
Imaginea articolului VINOVATUL pentru Gafa monumentală de la Oscar 2017: Un contabil care publica mesaje pe Twitter!

Gafa monumentală de la Oscar 2017: Un contabil care publica mesaje pe Twitter este vinovatul erorii

Un contabil al Academiei Americane de Film a dat în bară procedura meticuloasă de anunţare a premiului Oscar pentru cel mai bun film înmânând plicul greşit, astfel că filmul "La La Land" a fost declarat câştigător înainte ca "Moonlight" să fie desemnat adevăratul câştigător al premiului, au anunţat reprezentanţii firmei PricewaterhouseCoopers (PwC), luni seară.

Contabilul Brian Cullinan, despre care mai multe surse din media au declarat că scria mesaje pe Twitter cu puţin timp înainte de anunţarea celui mai important premiu de la Gala Oscar, de duminică noapte, le-a înmânat prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway plicul greşit, a menţionat firma de contabilitate într-o declaraţie publică.

Gafa a lăsat cu gura căscată nu doar publicul prezent la Dolby Theatre din Hollywood, dar şi telespectatorii care au urmărit în direct gala Oscar. "Cullinan a dat din greşeală plicul de rezervă pentru cea mai bună actriţă în rol principal în loc să îmnâneze plicul pentru cel mai bun film lui Beatty şi Dunaway", au declarat reprezentanţii PwC.

"Odată ce s-a petrecut această eroase, protocolurile pentru a corecta greşeala nu au fost duse la îndeplinire suficient de rapid de către dl. Cullinan sau de către partenerul său."

Ziarul Wall Street Journal şi site-ul monden TMZ.com au scris că Brian Cullinan se ocupa cu postarea de fotografii cu actriţa Emma Stone pe reţeaua de socializare Twitter cu câteva minute înainte de a crea confuzia.

Fotografia de pe contul de Twitter al lui Cullinan a fost ştearsă ulterior dar aceasta mai putea fi văzută luni în arhiva unei pagini cache. Cullinan nu a comentat subiectul.

Greşeala a fost îndreptată abia după momentul în care echipa, producătorii şi actorii filmului "La La Land" au mers scenă şi şi-au livrat deja discursurile de acceptare pentru premiu. În cele din urmă, producătorul muzical al filmului, Jordan Horowitz, a îndreptat eroarea.

"Oameni, oameni, îmi pare rău. Nu. E o greşeală," a spus Horowitz. "'Moonlight,' voi aţi câştigat Oscarul pentru cel mai bun film. Asta nu e o glumă."

Abia după trei ore, firma PricewaterhouseCoopers, care s-a ocupat de procedurile de votare al Academiei Americane de Film timp de 83 de ani, a confirmat că Beatty şi Dunaway au primit plicul pentru categoria greşită.

Reprezentanţii PwC au declarat că îşi asumă integral greşeala şi au cerut scuze actorilor şi echipelor filmelor "La La Land" şi "Moonlight."

"Le cerem scuze sincer lui Warren Beatty, Faye Dunaway, gazdei Jimmy Kimmel, şi reţelei ABC, precum şi Academiei. Niciunul dintre aceştie nu au fost responsabili pentru eroirile comise ieri seară", au mai declarat reprezentanţii PwC.

Reprezentanţii Academiei Americane de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), care organizează Premiile Oscars, şi-au cerut scuze pentru încurcătură declarând că aceasta a vizat atacarea integrităţii premiilor Oscar.

"Ne-am petrecut seara trecută şi ziua de astăzi pentru a investiga circumstanţele şi vom stabili ce acţiuni vom întreprinde în viitor", se arată într-un comunicat de presă al Academiei.

Beatty, vizibil jenat, a mers cu plicul la Governor's Ball după Gala Oscar, pe acesta fiind clar vizibil că scria "actriţă în rol principal ". Vedeta "La La Land", Emma Stone primise premiul cu câteva minute înainte.

Experţi în managementul brand-urilor au declarat că ar putea dura ani de zile ca PricewaterhouseCoopers să-şi revină din acest scandal.

"Nu sunt matematici superioare. PwC trebuia să pună numele corect în plicul corect şi să aibă grijă ca acesta să fie livrat persoanei potrivite", a declarat Tim Calkins, profesor de marketing de la Northwestern University, numind scandalul "o tragedie de branding".

Procedura PwC prevedea ca doar doi contabili să cunoască numele celor 24 de câştigători după ce numele acestora sunt plasate în două seturi de plicuri sigilate. Cei doi contabili trebuie să ţină minte pe de rost numele câştigătorilor.

Potrivit tradiţiei, plicurile sunt duse deparat în două serviete la sala de spectacole unde se decernează premiile Oscar. Cei doi contabili - Cullinan şi Martha Ruiz - sunt conduşi acolo separat, în caz de accident sau întârzieri în trafic.

 

 

Pe de altă parte, echipa filmului "Moonlight" a gestionat cu graţie eroarea.

 

 

Regizorul Barry Jenkins le-a spus reporterilor din culise că nu a primit o explicaţie imediată pentru încurcătură, deşi "a făcut un sentiment special chiar şi mai special, dar nu în felul la care mă aşteptam. "

Jenkins a mai menţionat: "Vă rog să ţineţi minte. Echipa 'La La Land' s-a purtat cu infinită graţie."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici