Violonistul Alexandru Tomescu a devenit tată

Violonistul român Alexandru Tomescu a devenit tată pentru prima dată, după ce soţia artistului, Lavinia, a născut o fetiţă, la începutul acestei săptămâni, într-o clinică privată din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

1060 afișări
Imaginea articolului Violonistul Alexandru Tomescu a devenit tată

Violonistul Alexandru Tomescu (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Fetiţa şi mama se simt foarte bine. Fetiţa este perfect sănătoasă şi cântăreşte 2,900 kilograme.

"Asemeni tuturor celor ce au devenit părinţi pentru prima dată, trăiesc bucuria indescriptibilă de a fi tată, cu toată responsabilitatea, epuizarea câteodată şi împlinirea totală ce vine de aici. După cum vedeţi, cuvintele îmi sunt stângace. Simt însă că de acum înainte voi trăi şi voi cânta altfel", a declarat Alexandru Tomescu.

Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti români. Acesta a câştigat cele mai mari competiţii muzicale ale lumii, de la Concursul "Paganini" şi "Marguerite Long-Jacques Thibaud", la Concursul Internaţional "George Enescu".

Alexandru Tomescu a câştigat în anul 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs naţional organizat de Ministerul Culturii, dreptul de a cânta, pentru următorii cinci ani, pe vioara Stradivarius Elder Voicu. Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată una dintre cele mai frumoase şi bine conservate viori de acest tip din lume.

Cu o carieră importantă în Europa şi în lume, succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées-Paris, Carnegie Hall - New York şi Metropolitan Arts Centre - Tokio, Alexandru Tomescu a ales România, propunând publicului, an de an, în concerte live, fără pauză şi fără partitură - cele mai ample şi dificile integrale pentru vioară solo - Niccolò Paganini, Eugène Ysaÿe şi Johann Sebastian Bach.

În fiecare an, Alexandru Tomescu susţine Turneul Stradivarius, care va ajunge anul acesta la cea de-a opta ediţie. Potrivit comunicatului, ediţia din acest an a evenimentului va avea, pentru prima dată, avengură internaţională, melomanii din patru ţări urmând să se bucure de sunetul unic al viorii Stradivarius. Detaliile cu privire la acest concert vor fi anunţate în curând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici