VIRAL: Un călugăr budist ascundea 4 milioane de comprimate de metamfetamină în mănăstire

Un călugăr budist din Myanmar a fost reţinut de poliţie, după ce forţele de ordine au descoperit 4 milioane de comprimate de metamfetamină ascunse într-o mănăstire, relatează AFP, citat de Daily Maverick.

2367 afișări
Imaginea articolului VIRAL: Un călugăr budist ascundea 4 milioane de comprimate de metamfetamină în mănăstire

VIRAL: Un călugăr budist ascundea 4 milioane de comprimate de metamfetamină în mănăstire (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Călugărul pe nume Arsara se află în custodia poliţiei după ce ofiţerii au descoperit sute de mii de comprimate de metamfetamină în maşina pe care o conducea din satul Shwe Baho înspre oraşul Maungdaw, aflat la graniţa cu Bangladesh.

"În primă instanţă poliţia a găsit 400,000 de comprimate", după percheziţia automobilului, duminică seara, a anunţat şeful poliţiei locale Kyaw Mya Win pentru reporterii AFP. "Poliţiştii au mers apoi în mănăstirea unde se adăpostea călugărul şi au găsit un cumul de 4, 2 milioane de comprimate."

Myanmar este una dintre ţările aflate în topul producţiei ilicite de narcotice. În Myanmar sunt confiscate anual cantităţi enorme de metamfetamină, dar şi opium şi cannabis. Comprimatele de metamfetamină sunt extrem de populare în toată Asia. De la petrecăreţii din cluburi până la corporatiştii în cămăşi albastre care muncesc excesiv, asiaticii sunt printre cei mai fervenţi consumatori de metamfetamină.

Anul trecut poliţia a confiscat un record de 98 de milioane de tablete stimulente, un număr aproape dublu faţă de 2015. Urmăririle penale pentru trafic de droguri au crescut cu aproape 50%. Poliţia speculează că traficul de droguri devine din ce în ce mai prolific.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici