Visul oricărui om obosit: cel mai tăcut loc de pe Pământ. Cât timp ai rezista înăuntru? - VIDEO

Toţi ne-am dorit la un moment dat să avem linişte deplină după o zi obositoare. Totuşi, în cel mai tăcut loc din lume, "camera surdă", ce absoarbe 99.99 la sută din sunet, un om poate rezista maxim 45 de minute până ce începe să aibă halucinaţii.

6913 afișări
Imaginea articolului Visul oricărui om obosit: cel mai tăcut loc de pe Pământ. Cât timp ai rezista înăuntru? - VIDEO

Visul unui om obosit: cel mai tăcut loc de pe Pământ. Cât timp ai rezista înăuntru? - VIDEO

"Camera surdă" a intrat în Cartea Recordurilor ca locul cel mai tăcut din lume. Proiectată de Orfield Laboratories, din SUA, camera absoarbe 99.99 la sută din sunet, informează Daily Mail.

Proprietăţile ei sunt date de fibra de sticlă de un metru grosime, pereţi dubli din oţel izolant şi beton.

Fondatorul şi preşedintele laboratorului, Steven Orfield, a descris o experienţă trăită în camera surdă. "Provocăm oamenii să stea în cameră pe întuneric. Unul dintre ei a reuşit să stea 45 de minute. Când este linişte, urechile se adaptează. Cu cât e mai linişte în cameră, cu atât auzi mai multe lucruri. Îţi vei auzi inima cum bate, câteodată îţi poţi auzi plămânii sau stomacul. În camera surdă, tu devii sunetul", a spus el.

Senzaţia este atât de neplăcută încât cei care se oferă să devină proces al experimentului trebuie să stea jos. "Te orientezi prin sunetul făcut de picioare atunci când mergi. În camera surdă, nu ai însă niciun indiciu. Îţi sunt luate percepţiile care îţi permit echilibrul. Dacă stai acolo zece minute, trebuie să stai pe scaun", a mai spus Orfield. 

Laboratorul este folosit şi de NASA, care îşi testează astronauţii acolo.

De asemenea, câteva fabrici folosesc încăperea pentru a testa cât de zgomotoase sunt noile lor produse.

Compania Harley-Davidson a folosit laboratorul pentru a-şi face motocicletele mai puţin zgomotoase, dar să sune tot ca un Harley-Davidson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici