Vivienne Westwood a creat uniforme noi pentru o linie aeriană, folosind materiale reciclate

Vivienne Westwood a creat uniforme noi pentru linia aeriană Virgin Atlantic, deţinută de celebrul milionar Sir Richard Branson.

157 afișări
Imaginea articolului Vivienne Westwood a creat uniforme noi pentru o linie aeriană, folosind materiale reciclate

Vivienne Westwood (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Celebra creatoare de modă a realizat costume noi pentru 7.500 de membri ai echipajului, inclusiv pentru piloţi, însoţitorii de zbor şi pentru angajaţii Virgin Holidays. Noile costume vor fi prezentate în iulie, înainte de lansarea lor oficială de anul viitor, informează femalefirst.co.uk.

Întâlnirea dintre Westwood şi Sir Richard Branson a avut loc prin intermediul fostului soţ al acesteia, muzicianul Malcolm McLaren. McLaren l-a întâlnit pe Branson când Sex Pistols, trupă al cărei manager era, au semnat cu casa de discuri Virgin.

"Singura persoană care poate crea modele unice este Vivienne", a declarat Branson pentru Vogue.co.uk. "Ce nu ne dorim să facem este să lucrăm cu cineva care vine şi aruncă nişte modele în cabina de zbor. Rezultatul nostru este plin de glamour, de stil", a adăugat milionarul.

Westwood a folosit materiale reciclate pentru crearea hainelor - poliester din sticle de plastic şi pânze din bannerele stradale. Uniformele noi păstrează "semnătura" lui Westwood, croiala pe talie.

"Cred că Richard Branson are motivaţii foarte bune pentru ceea ce face. Moda - de fapt, să îi spunem industria de îmbrăcăminte pentru că, în mare parte, nu poate fi numită modă - este unul dintre cei mai mari factori de poluare", a spus Westwood. "Cel mai important lucru pentru mine este calitatea, pe care o pun înaintea cantităţii şi le-am spus mereu oamenilor să cumpere mai puţin, să aleagă mai bine, să păstreze lucrurile pe care le au. Este o alternativă la a consuma fără discernământ", a declarat Vivienne Westwood.

Vivienne Westwood s-a născut pe 8 aprilie 1941 şi este considerată una dintre cele mai originale creatoare de modă din Marea Britanie, find renumită pentru includerea în haute couture a multor elemente preluate din stilurile modern punk şi new wave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici