Vot trimis din spaţiu. Astronauta Kate Rubins a votat de pe Staţia Spaţială Internaţională

  • Astronauta Kate Rubins a votat de pe Staţia Spaţială Internaţională.
  • Ea a folosit modul de vot prin corespondenţă.
  • Rubins a votat tot din spaţiu şi la precedentele alegeri, din 2016.
127 afișări
Imaginea articolului Vot trimis din spaţiu. Astronauta Kate Rubins a votat de pe Staţia Spaţială Internaţională

Profimedia

Americanii merg la vot cu ideea “precum în cer aşa şi pe pământ”. Pentru că în cer deja a votat astronauta Kate Rubins.

Kate a folosit sistemul de vot prin corespondenţă. Ea a primit un email criptat şi date de acces, şi-a exprimat opţiunea şi a trimis email-ul la biroul din Harris County, de care aparţine Centrul Spaţial din Houston.

”Există legislaţie adoptată cu ani în urmă, care permite astronauţilor să voteze în spaţiu. Cred că mulţi astronauţi fac asta, ei consideră că e foarte important, e esenţial să participăm la democraţie, noi suntem onoraţi să putem vota din spaţiu. Completăm un formular şi votăm prin corespondenţă.  Cred că e foarte important pentru oricine să voteze şi dacă noi o putem face din spaţiu, atunci oamenii o pot face şi pe Pământ,” a spus astronauta Kate Rubins.

Şi se poate spune că ruşii au supravegheat alegerile, pentru că, în afară de Kate Rubins, pe Staţia Spaţială Internaţională, mai sunt doi astronauţi ruşi.

Interesant e că nu e primul vot din spa'iu al lui Kate, pentru că ea se afla la bordul Staţiei Spaţiale şi la alegerile din 2016, dar atunci a fost supravegheată de un rus şi un japonez.

Kate le dă astfel o lecţie americanilor care nu se deranjează să meargă la urne.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici