"Whiplash", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, are premiera în România pe 6 februarie

Pelicula "Whiplash", regizată de Damien Chazelle, cu cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, va avea premiera în cinematografele din România pe 6 februarie, potrivit unui comunicat remis de distribuitorul filmului, InterComFilm Distribution.

1712 afișări
Imaginea articolului "Whiplash", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, are premiera în România pe 6 februarie

"Whiplash", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, are premiera în România pe 6 februarie

"Whiplash" prezintă drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în toboşarul principal al celei mai bune orchestre de jazz din Statele Unite ale Americii. Protagonist este Andrew Neiman, interpretat de Miles Teller, care a mai jucat în "Aventură de două nopţi/ Two Night Stand" şi "Divergent", un toboşar de jazz care, la 19 ani, visează să devină star.

Obsedat de cariera ratată a tatălui său, Andrew se ambiţionează să se ridice la nivelul elitei naţionale a muzicienilor proveniţi din Conservatorul de muzică. Într-o seară, Terence Fletcher, interpretat de J.K. Simmons, un dirijor renumit atât pentru talentul său pedagogic, cât şi pentru metoda sa ciudată de predare, îl aude pe Andrew exersând la tobe. În ziua următoare, Fletcher solicită ca el să fie transferat în orchestra sa. Această decizie va schimba viaţa tânărului Andrew pentru totdeauna.

La început, Andrew joacă rolul de "rezervă" fiind obligat să întoarcă paginile toboşarului titular, dar la următorul concurs la care participă orchestra, ca urmare a unei manifestări a hazardului sau a unui act de sabotaj, partitura bateristului nu mai este de găsit. Pentru că ştia pe dinafară muzica, Andrew are acum ocazia să cânte. Deşi întâmplarea stârneşte resentimente din partea colegilor săi instrumentişti, orchestra câştigă competiţia, iar Andrew devine noul "fiu favorit" al lui Fletcher.

J.K Simmons a fost recompensat, anul acesta, cu un Glob de Aur la categoria cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din "Whiplash". Filmul a fost lansat în deschiderea ediţiei din 2014 a festivalului de film Sundance, unde a câştigat Marele Premiu al Juriului la categoria dramă şi premiul publicului la aceeaşi categorie.

"Whiplash" este nominalizat la cinci categorii pentru premiile Oscar: cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar (J. K. Simmons), cel mai bun scenariu adaptat (Damien Chazelle), cel mai bun montaj (Tom Cross) şi cel mai bun mixaj de sunet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici