Wonder Woman va fi ambasador ONU pentru drepturile femeii: "E comic că nu au ales o femeie reală" - VIDEO

Eroina de benzi desenate Wonder Woman va fi numită noul ambasador onorific pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Personajul va fi folosit pentru a promova mesaje despre drepturile femeilor şi violenţa pe motive de gen, a declarat ONU, potrivit BBC.

187 afișări
Imaginea articolului Wonder Woman va fi ambasador ONU pentru drepturile femeii: "E comic că nu au ales o femeie reală" - VIDEO

Wonder Woman va fi ambasador ONU pentru drepturile femeii: "E comic că nu au ales o femeie reală" (Imagine: DC Comics)

Preşedintele DC Entertainment Diane Nelson va accepta titlul onorific pentru personajul din cărţile de benzi desenate, televiziune şi film, creat de compania sa în cadrul unei ceremonii, pe 21 octombrie. Site-ul specializat în benzi desenate DC a lăsat să se înţeleagă că actriţe care au jucat rolul lui Wonder Women vor participa, de asemenea, la eveniment.

Campania este sponsorizată de Warner Bros şi DC Entertainment, care sprijină campania demarată de UNICEF şi ONU pentru egalitatea de gen şi încurajarea femeilor de-a lungul anului.

Site-ul de benzi desenate The Mary Sue a salutat anunţul. "Wonder Woman este un simbol grandios, uşor de recunoscut pentru ceea ce femeile pot deveni odată eliberate dintr-o societate patriarhală", scriu reprezentanţii de la The Mary Sue.

Dar Partidul Egalităţii pentru Femei din Marea Britanie a declarat că a fost "o chestiune ce ţine de comedia umană că ONU nu s-a putut gândi la o singură femeie reală care ar putea prelua acest rol".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici