Yann Tiersen revine în România

Artistul francez Yann Tiersen, cunoscut publicului pentru compoziţiile sale din filmele "Amelie/ Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain" şi "Good Bye, Lenin", revine în România pentru a susţine un concert în Bucureşti, pe 9 decembrie, informează organizatorii evenimentului, Artmania.

252 afișări
Imaginea articolului Yann Tiersen revine în România

Yann Tiersen revine în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concertul face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, intitulat "Dust Lane".

"Dust Lane" combină note simple cu sunete puternice, iar poezia a fost înlocuită cu energie vie. Tiersen schimbă genurile muzicale, predându-se riff-urilor de chitară şi sunetelor muzicii rock. "«Dust Lane» este mai mult electric decât electronic, iar partea vocală joacă un rol important în album", spune Tiersen. "Noul album este diferit de tot ce am creat până acum", completează artistul.

Tiersen prezintă noul său album împreună cu o nouă trupă franco-engleză: Stephane Bouvier (bas), Christine Ott (unde Martenot), Matt Elliott (chitară) - Third Eye Fondation, Dave Collingwood (tobe) & Robin Allender (chitară) - Gravenhurst.

Yann Tiersen va concerta pe 9 decembrie, de la ora 21.00, în The Silver Church Club din Bucureşti. Accesul este permis începând cu ora 19.00. Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, Cărtureşti, Humanitas, Domo şi online, pe eventim.ro. Primele 300 de bilete pot fi achiziţionate la preţul de 50 de lei, valabil până pe 15 august. În perioada 16 august - 8 decembrie, preţul unui bilet este de 85 lei, iar în ziua evenimentului, biletul va costa 110 lei. În plus, au fost emise 50 de bilete VIP la preţul de 150 lei. Conform legislaţiei în vigoare, preţurile vor fi majorate cu 6%, suma reprezentând comisionul de ticketing.

Tiersen a mai concertat la Bucureşti în 2003 şi 2009.

Artistul a lansat şapte albume de studio şi trei înregistrări din concertele sale. De-a lungul timpului, Tiersen a colaborat cu trupele franceze Noir Desir, Red Cardell, Bästard, dar şi cu britanicii de la The Divine Comedy, trupa lui Neil Hannon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici