YouTube a fost gândit iniţial ca un site de dating

Înainte să apară Tinder şi Badoo, Steve Chen, Chad Hurley şi Jawed Karim, trei foşti angajaţi ai PayPal, lansau un site video de dating: YouTube, cumpărat de Google în 2006 cu suma de 1,6 miliarde de dolari, relatează Go4it.

1800 afișări
Imaginea articolului YouTube a fost gândit iniţial ca un site de dating

YouTube a fost gândit iniţial ca un site de dating

Ideea iniţială din spatele YouTube a fost prezentată de cofondatorul Steve Chen la festivalul de tehnologie, muzică şi film SXSW.

"Am crezut că datingul este alegerea evidentă", a declarat el.

Pe site, oamenii puteau încărca clipuri video în care se prezentau şi spuneau ce caută în speranţa de a găsi un partener. Mai mult, cei trei fondatori au cumpărat domeniul YouTube.com într-o zi de Valentine's Day.

Dar, "după cinci zile, nimeni nu încărcase vreun clip pe YouTube", potrivit lui Chen.

Atunci, cei trei fondatori au decis să permită publicarea oricărui tip de conţinut pe site, iar ce s-a întâmplat după aceea este deja istorie.

Chen a participat la SXSW pentru a promova noul său startup, numit Nom. Aceasta este o platformă de partajare video dedicată mâncării şi vieţii sănătoase, unde chefii pot transmite live momentele în care prepară un anumit meniu. Aplicaţia a fost lansată săptămâna trecută, scrie Go4it.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici