Yusef Lateef Quartet şi Pharoah Sanders Quartet concertează la Bucureşti

Legendele muzicii jazz Yusef Lateef Quartet şi Pharoah Sanders Quartet concertează, pe 11 mai, la Sala Palatului din Capitală, în cadrul evenimentului Bucharest Spring Jazz, care are loc în perioada 5 - 15 mai, informează organizatorii, Fundaţia Racursi.

91 afișări
Imaginea articolului Yusef Lateef Quartet şi Pharoah Sanders Quartet concertează la Bucureşti

Yusef Lateef Quartet şi Pharoah Sanders Quartet concertează la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biletele pentru concert, cu preţuri cuprinse între 75 şi 350 de lei, sunt disponibile în reţeaua Eventim, librăriile Cărtureşti, Humanitas, magazinele Germanos şi Vodafone, Sala Palatului, reţeaua Vreaubilet şi online, pe www.bilete.ro şi www.eventim.ro.

Yusef Lateef s-a format ca artist în mediul efervescent al Detroit-ului anilor '30, talentul recomandându-l încă din primii săi ani de muzică drept un foarte bun saxofonist. În 1949 este invitat să se alãture trupei Dizzy Gillespie Orchestra şi îşi continuă studiile muzicale, abordând şi alte instrumente de suflat. Yusef Lateef s-a impus nu doar ca un foarte bun instrumentist, dar şi ca un talentat compozitor, profesor de muzică şi scriitor. În 1987, el a fost distins cu premiul Grammy pentru lucrarea sa "Yusef Lateef's Little Symphony". Totodată, este autor de romane, colecţii de povestiri şi al unei autobiografii, "The Gentle Giant".

Pharoah Sanders s-a format la şcoala de jazz a lui John Coltrane, în anii '60, şi este unul dintre cei mai titraţi saxofonişti ai lumii. După moartea lui Coltrane, în 1967, Pharoah Sanders se afirmă ca lider al unor band-uri pe care le formează cu artişti valoroşi ai momentului, începând să imprime şi primele sale albume. Parcursul său muzical trece de la free jazz la mainstream, dezvăluind, la maturitate, un lirism emoţionant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici