Ziua Imnului: Momentul emoţionant de la Roland Garros când mulţimea a cântat ”Deşteaptă-te române" | VIDEO

Ministerul Apărării Naţionale a marcat Ziua Imnului, pe Facebook, postând un video de la Roland Garros, atunci când publicul a cântat ”Deşteaptă-te române". Postarea este însoţită şi de declaraţia Simonei Halep: "mi-au spus că nu s-a întâmplat în istoria Roland Garros-ului aşa ceva".

1653 afișări
Imaginea articolului Ziua Imnului: Momentul emoţionant de la Roland Garros când mulţimea a cântat ”Deşteaptă-te române" | VIDEO

Ziua Imnului: Momentul emoţionant de la Roland Garros când mulţimea a cântat ”Deşteaptă-te române" | VIDEO

„Cel mai frumos moment al carierei şi al vieţii mele a fost când s-a intonat imnul, iar spectatorii au început să cânte şi ei. (...) După ce am ieşit de pe teren, organizatorii mi-au spus că nu s-a întâmplat în istoria Roland Garros-ului ca imnul unei ţări să fie rostit în cuvinte. A fost un moment emoţionant. Rar îmi dau lacrimile pe teren" - Simona Halep.

Este citatul care însoţeşte video-ul postat de Ministerul Apărării pe Facebook, urmat de întrebarea: "Tu ce simţi când se cântă imnul naţional?"

La originea imnului naţional al României se află poemul patriotic ”Un răsunet”, scris de Andrei Mureşanu şi publicat pentru prima dată în numărul 25 din 21 iunie 1848 al suplimentului ”Foaie pentru minte, inimă şi literatură”, pe o melodie culeasă de Anton Pann.

”Deşteaptă-te române!” a fost intonat oficial pentru prima dată la 29 iulie 1848, în cadrul unei manifestări organizate în Grădina Publică din Râmnicu Vâlcea, în prezent Parcul Zăvoi.

Ziua Imnului Naţional al României a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an, la data de 29 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici