Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, sărbătorită şi la Zoo Bucureşti

Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor va fi sărbătorită, duminică, şi în Zoo Bucureşti, unde vor fi organizate ateliere şi concursuri speciale pentru copii, informează, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

630 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, sărbătorită şi la Zoo Bucureşti

Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor, sărbătorită şi la Zoo Bucureşti

Copiii sunt invitaţi la Zoo Bucureşti începând cu ora 9.30 pentru a descoperi diversitatea animalelor, alături de trei mascote, leul, iepurele şi maimuţa, cu care vor desena pe planşele de colorat.

Tot cu această ocazie, Zoo Bucureşti pregăteşte un concurs cu tema "Sari cât un animal", în care copiii îşi vor demonstra abilităţile fizice, făcând salturi de pe loc comparabile ulterior cu ale câtorva animale.

Organizatorii precizează că această competiţie se va desfăşura la orele 11.00 şi 12.00, iar primii trei clasaţi vor fi recompensaţi.

Tot duminică, cei mici sunt invitaţi să vadă colecţia de ouă "De la mic la MARE" care prezintă ouăle de raţă, pelican, struţ african şi multe altele.

"Păsările din Zoo Bucureşti «au pregătit» colecţia de pălării «Haute couture» pe care copiii şi adultţi sunt invitaţi să o admire şi, de asemenea, să creeze propriul model. Materialele sunt puse la dispoziţie de fazani, păuni, papagali, bufniţe, raţe şi gâşte", se mai arată în comunicat.

Evenimentul este organizat de Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti - Direcţia de Mediu.

Gradina Zoologică Bucureşti, fondată în anul 1959, este un aşezământ public care întreţine şi expune colecţii de animale vii, sălbatice, indigene şi exotice, în vederea realizării a două deziderate: conservarea faunei (având prioritate speciile ameninţate cu dispariţia) şi instruirea, educarea şi recreerea publicului vizitator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici