Zona arctică se topeşte. Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată

  • Încălzirea globală îşi continuă ritmul accelerat, iar efectele ei se simt la nivel mondial
  • Organizaţia mondială de Metereologie a confirmat oficial cea mai mare temperatură înregistrată în zona arctică: 38 de grade Celsius.
887 afișări
Imaginea articolului Zona arctică se topeşte. Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată
În oraşul siberian Verkhoyansk a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură din zona arctică. 38 de grade Celsius au fost pe 20 iunie 2020, iar acum acestă temperatură a fost omologată oficial. Media zilnică din luna iunie, în aceeaşi regiune, a fost de doar 20 de grade Celsius. 
 
Din cauza încălzirii globale, anul 2020 a fost unul dintre cei mai călduroşi ani din istoria Terrei, de când se fac măsurători. Căldura excesivă din regiunea arctică a produs pierderi masive din calota glaciară.
 
De asemenea, dezgheţarea permafrostului duce la eliberarea de dioxid de carbon şi metan, care amplifică procesul de încălzire globală.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici