7,3 milliárd euróért vette át az Asashi a SABMiller közép-kelet-európai érdekeltségeit

Március 31-én zárult le az a tranzakció, amellyel az Asashi Breweries Europe átvette a SABMiller romániai, csehországi, szlovákiai, lengyelországi és magyarországi érdekeltségeit. ennek értéke 7,3 milliárd euró volt – tájékoztat a Suciu Popa ügyvédi iroda.

26 afișări
Imaginea articolului 7,3 milliárd euróért vette át az Asashi a SABMiller közép-kelet-európai érdekeltségeit

7,3 milliárd euróért vette át az Asashi a SABMiller közép-kelet-európai érdekeltségeit

Az iroda képviselte a SABMiller Limitedet romániai érdekeltségeinek értékesítése során a Asahi Breweries Europe Ltd-nek, ami a tokiói székhelyű Asahi Group Holdings része, és a söriparban, üdítőgyártásban és élelmiszeriparban tevékenykedik.

A tranzakció a versenyügyi hatóságokkel szemben vállalt kötelezettségek része, miután egy több mint 100 milliárd dollár értékű fúzió révén egyesült a SABMiller és az Anheuser-Busch InBev, a világ két legnagyobb sörgyártója.

A Suciu Popa ügyvédi iroda részéről a jogi képviselet a tranzakció romániai vonatkozásának egész folyamatát végig követte, összesen nyolc ügyvéd foglalkozott az üggyel Miruna Suciu és Cleopatra Leahu irányítása alatt.

Április elsejétől az új cég Asahi Breweries Europe Ltd (ABEL) név alatt működik.

Az Asahi Group Holdingsnak több mint száz országban vannak érdekeltségei. Sörportfoliójuk igen széleskörű, s olyan márkák birtokosai, mint az Asahi Super Dry, a Peroni vagy a Grolsch.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici