70 százalékkal nőtt a temesvári reptér utasforgalma az idei év első három hónapjában

A temesvári nemzetközi repülőtér utasforgalma 70 százalékkal bővült az első három hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten.

24 afișări
Imaginea articolului 70 százalékkal nőtt a temesvári reptér utasforgalma az idei év első három hónapjában

70 százalékkal nőtt a temesvári reptér utasforgalma az idei év első három hónapjában

A légikikötő pénteki sajtóközleménye szerint a 2017. január–március időszakban 355 832 utas érkezett Temesvárra vagy utazott el onnan repülővel, míg tavaly az első három hónapban számuk 209 890 volt.

Március volt ugyanakkor immár a 15. egymást követő hónap, amikor nőtt a reptér utasforgalma.

Az idei év első három hónapjában bővült a járatok száma is. Amíg tavaly a január–március időszakban 2824 repülőgép érkezett Temesvárra vagy szállt fel onnan, idén számuk elérte a 4178-at, ami 48 százalékos növekedést jelent.

„A repülőtér utasforgalma 15 hónapon keresztül folyamatosan nőtt. Tavaly ősztől, amikor két új légitársaság érkezett, az ütem számottevően felgyorsult, több mint 65 százalékkal. Meggyőződésünk, hogy ez a trend megmarad az elkövetkező hónapokban is, hiszen a nyáron egy újabb járat indul, ezúttal Konstancára, és újraindulnak a törökországi és görögországi charterek is” nyilatkozta Daniel Idolu, a légikikötő igazgatója.

A nyári menetrend bevezetésével, tehát március végétől 2-ről 3-ra nőtt a heti járatok száma Memmingen és Róma irányába, jövő héttől pedig többször lehet majd repülni Dortmundba és Valenciába is.

„A legnépszerűbb úti cél továbbra is Bukarest, majd London és München következik. A légi áruforgalom is bővül, a tavalyi első negyedévi 937 tonnáról 955 tonnára gyarapodott” – derül ki a temesvári repülőtér sajtóközleményéből.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici