A Colectiv-tragédiát vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását kéri a PMP

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) ügyvezető elnöke a Colectivben történt tragédiát vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását kéri, amely mind a baleset körülményeit, mind az azóta meghozott intézkedéseket kivizsgálná.

23 afișări
Imaginea articolului A Colectiv-tragédiát vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását kéri a PMP

A Colectiv-tragédiát vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását kéri a PMP

„A Colectiv áldozatainak emlékére, illetve a családjuk és a tragédia túlélői iránti tisztelet jegyében kötelességünk, hogy megállapítsuk az igazságot a 2015. október 30-án történtekkel kapcsolatban. Ugyanakkor mindent meg kell tennünk, ami emberileg lehetséges, azért, hogy ilyen szerencsétlenség soha többé ne történhessen” – indokolta kérését Eugen Tomac.

A PMP elnöke szerint a Colectiv ügyében tisztázni kell az egészségügyi hatóságok tevékenységét is, hiszen Florian Bodog mostani szakminiszter tagadja, hogy létezne jelentés erről a témáról, miközben Vlad Voiculescu akkori egészségügyi miniszter azt állítja, hogy a jelentést 2017 elején iktatták a miniszter hivatalában.

„Ha Bodog nem találta meg ezt a dokumentumot, akkor kérnie kell annak elkészítését. A hatóságok közönye a Colectiv-beli tragédia okaival és következményeivel szemben az állampolgárok egészségéért és biztonságáért felelős politikusoknak vagy a butaságát, vagy a cinkosságát mutatja” – véli Tomac.

A PMP ügyvezető elnöke szerint mivel nem létezik semmilyen hivatalos dokumentum a tragédia okairól és az új szabályok meghozásáról, fennáll a veszélye, hogy egy hasonló katasztrófa újra bekövetkezik.

„A Colectiv áldozatai és túlélői számára sem az egészségügyi, sem az igazságszolgáltatási rendszerben nincs igazság. Szerettem volna, hogy évek múltán mégiscsak megtudjuk, ki volt a felelős ezért a szörnyű balesetért, és milyen intézkedések történtek azóta a fiatalok megvédésére hasonló helyzetekben, nekik ugyanis joguk van a barátaikkal egy klubban zenét hallgatni, optimistán tekintve a jövőbe” – jelentette ki Eugen Tomac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici