Az első negyedévben havi 3250 lej volt a háztartások bevétele. A kiadások 2761 lejre rúgtak

Az első negyedévben havi 3250 lej volt a háztartások bevétele, ami egy főre 1233 lejt jelent, a kiadások 2761 lejre rúgtak, 1048 lej/fő, vagyis a bevételek 85 százaléka el is ment – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által csütörtökön nyilvánosságra hozott adatsorokból.

13 afișări
Imaginea articolului Az első negyedévben havi 3250 lej volt a háztartások bevétele. A kiadások 2761 lejre rúgtak

Az első negyedévben havi 3250 lej volt a háztartások bevétele. A kiadások 2761 lejre rúgtak

A háztartások fogyasztásának 35 százalékát az élelmiszerek és a nem alkoholos italok tették ki.

A bevételek legfontosabb forrása a fizetés volt, 59,7 százalékot jelentett.

21,7 százalékkal a szociális juttatások következnek. A mezőgazdasági tevékenységből származó bevételek eközben 1,9 százalékot tesznek ki, a nem mezőgazdasági jellegű egyéni munka 2,2 százalékot, a különböző javak értékesítése pedig 0,8 százalékot.

Jelentős szelet jut a természetbeni bevételeknek is, 12,3 százalékos részesedése van a teljes összegben – itt a fő tényező 10,9 százalékkal a saját fogyasztásra megtermelt élelmiszerek ellenértéke.

A kiadások legnagyobb része élelmiszerekre, nem élelmiszer jellegű termékekre, szolgáltatásokra, adókra, illetékekre megy el, illetve a háztartáshoz kapcsolódó kiadásokra, mint az állatok étele, a gazdaságban dolgozók kifizetése, az állatorvosi szolgáltatások stb.

A befektetéseknek, mint a lakásvásárlás vagy -építés, a telekvásárlás, mezőgazdasági gépek beszerzése, részvényvásárlás stb., továbbra is igen elenyésző aránya van, a lakossági kiadások alig 0,5 százaléka ment erre a célra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici