Az illegálisan fuvarozók ellen tiltakoznak Bukarestben a taxisok

Fuvarozók és taxisok tüntetnek a hír közlésének időpontjában a bukaresti Győzelem (Victoriei) téren, a kormánypalota előtt az illegálisan fuvarozók – beleértve az Ubert is – ellen. A tiltakozó megmozdulást a romániai hivatásos fuvarozók szövetsége (COTAR) szervezte.

17 afișări
Imaginea articolului Az illegálisan fuvarozók ellen tiltakoznak Bukarestben a taxisok

Az illegálisan fuvarozók ellen tiltakoznak Bukarestben a taxisok

A bukaresti városháza jóváhagyta a tiltakozást, ami szerdán és csütörtökön 9:30 és 21 óra között zajlik.

„A taxisok és a közúti személyszállítók egy sürgősségi rendeletet kértek a kormánytól, ami eltűntetné a hiénákat a piacról, de mostanáig nem kaptak választ. A városháza által jóváhagyott kérés értelmében a tiltakozók akár 6 000 járművet – taxit, buszt, kibuszt – is a kormánypalota elé hozhatnak. A tiltakozás két napján, április 26-án és 27-én a megmozduláson részt vevő fuvarozók nem végeznek személyszállítást. Elnézést kérünk ügyfeleinktől, az ilfovi és bukaresti lakosoktól az okozott kellemetlenségekért, az alkotmány által szavatolt jogainkat kérjük, hiszen az alaptörvényben az áll, hogy senki sem állhat a törvény felett” – mutat rá közleményében a COTAR.

A fuvarozók újfent támadást intéznek az Uber ellen is.

„Március 10-én Răzvan Cuc közlekedésügyi miniszter úr azt ígérte nekünk, hogy be fog terjeszteni egy sürgősségi kormányrendeletet a 2003/38-as számú törvény két cikkelyének módosítására, hogy büntetni lehessen az illegális fuvarozást, az Uber-szerű applikációkat pedig köteleznék arra, hogy engedélyeztessék magukat, vagyis hogy törvényesen működjenek, ha Romániában akarnak tevékenykedni. Ha világos törvénykezés létezik, nem fordulhat elő, hogy egyes fuvarozók betartják a hatályos jogszabályokat, mások pedig fittyet hánynak rá anélkül, hogy emiatt megbüntetnék őket” – áll az elégedetlen fuvarozók közleményében.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici