Bodog: Arafat azt akarja, hogy az IGSU bonyolítsa le a közbeszerzést, ne a minisztérium

Raed Arafat azért nem akarja az egészségügyi minisztérium által javasolt formában aláírni a megállapodást, mert azt szeretné, ha a beszerzés nem a Florian Bodog által vezetett tárcánál, hanem az IGSU-nál zajlana le – jelentette ki az egészségügyi miniszter a kormányfővel folytatott tárgyalása után.

22 afișări
Imaginea articolului Bodog: Arafat azt akarja, hogy az IGSU bonyolítsa le a közbeszerzést, ne a minisztérium

Bodog: Arafat azt akarja, hogy az IGSU bonyolítsa le a közbeszerzést, ne a minisztérium

„Arafat úr nem akarja az egészségügyi minisztérium által javasolt formában aláírni a megállapodást. Arafat úr nem akarja, hogy a beszerzés az egészségügyi minisztériumnál történjen, hanem inkább az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségnél (IGSU)” – nyilatkozta hétfőn Florian Bodog egészségügyi miniszter, miután Sorin Grindeanu miniszterelnökkel tárgyalt.

Az egészségügyi miniszter újra nyomatékosította: azért kell új megállapodást kötni, hogy elejét vegyék az óvásoknak.

„A köztünk és a belügyminisztérium között kötendő megállapodási javaslatot már elküldtük a belügyminisztériumnak. Ebben az is szerepel, hogy az országos közbeszerzést az egészségügyi minisztérium bonyolítja külön a közbeszerzések céljára létrehozott struktúrája révén. Ismétlem,én azt szeretném, hogy ez a beszerzés, bárhol is történjen, törvényes keretek között történjen, hogy elejét vegyük az óvásoknak és a pereknek, mert ha most elkezdünk pereskedni erről az eljárástól, eltelik két év, vagy mennyi, amíg döntés születik. A betegeket megfosztjuk az új mentőautóktól. Ez az alapja annak, amit teszünk, hogy azt akarjuk, hogy ez az eljárás a törvényeknek megfelelően történjen, hogy minden esetleges óvást megelőzzünk” – tette hozzá Bodog.

A miniszter ugyanakkor kijelentette: várja, hogy Raed Arafat hazatérjen az országba, hogy személyesen tárgyalhasson vele.

Az egészségügyi miniszter és a katasztrófavédelmi főosztály vezetői vasárnap vitatkoztak össze, miután Bodog azt mondta, a rohammentő-szolgálat (SMURD) számára beszerzendő mentőautókra új megállapodást kell aláírni, mert a korábbi már nem érvényes. A közbeszerzési eljárást többen is megóvták.

Raed Arafat válaszképpen azt mondta, amennyiben az egészségügyi minisztérium és a belügyi tárca új megállapodást írna alá, az csak további késlekedéseket okozna, aláíróinak pedig vállalniuk kellene a felelősséget azért, ha a mentőautók hiánya miatt emberek halnak meg. A belügyminisztérium államtitkára hozzátette: ha új megállapodás lesz, a mentőszolgálatok és a SMURD jövő nyárig sem kap új felszerelést.
Sorin Grindeanu miniszterelnök ugyanakkor bejelentette: tárgyal erről a kérdésről Florian Bodoggal, Raed Arafattal, illetve Carmen Dan belügyminiszterrel is.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici