Codreanu: parlamenti küldöttség találkozik az ukrán nagykövettel, Johannisnak reagálnia kell

Egy tizenkilenc fős parlamenti delegáció találkozik kedden Ukrajna romániai nagykövetével, Olekszandr Bankovval, miután Porosenko elnök kihirdette az új oktatási törvényt, amely korlátozza a kisebbségi nyelveken történő oktatást – mondta Constantin Codreanu PMP-s képviselő.

30 afișări
Imaginea articolului Codreanu: parlamenti küldöttség találkozik az ukrán nagykövettel, Johannisnak reagálnia kell

Codreanu: parlamenti küldöttség találkozik az ukrán nagykövettel, Johannisnak reagálnia kell

„Leshelyzetben kaptak el, mert ez a delegáció elvesztette a működésének célját, még akkor is, ha ma 13 órakor találkozónk van az ukrán nagykövettel itt, a parlamentben, mert sajnos az elkerülhetetlen bekövetkezett, Porosenko aláírta a törvénytervezetet, és már csak azért is sajnálatos, mert Románia elnöke hibázott” – nyilatkozta a határon túli románokért felelős parlamenti bizottság elnöke, Constantin Codreanu, a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) képviselője.

Az ukrán nagykövettel találkozó honatyák hivatalos reakciót várnak, és tudni akarják, „van-e még visszaút” az új oktatási törvény kapcsán – mondta Codreanu, kijelentve: a tervezet az ukrán törvénykezést is sérti.

A határon túli román felelős parlamenti bizottság elnöke kijelentette: Klaus Johannis államfőnek reagálnia kellene az eseményekre.

„Az elnöknek reagálnia kellene a fennálló helyzetre, és ugyanazt kellene újra elmondania, amiért eljátszotta a haragost, és nem ment el az ukrajnai látogatására. Harcoljon a végsőkig, menjen oda, üljön egy asztalhoz Porosenkóval. Rácsapta Porosenko úr orrára az ajtót, de nem értette meg, hogy ennél sokkal fontosabb lett volna, hogy jelen legyen Ukrajnában, még akkor is, ha nem lett volna kellemes a számára vereséggel visszatérni Bukarestbe. Ugyanakkor fontos lett volna az is, hogy a románjaink között legyen jóban és rosszban is” – fogalmazott Codreanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici