Dacian Cioloş: úgy döntöttem, nem teszem meg a lépést az USR irányába

Dacian Cioloş volt miniszterelnök csütörtök este közölte, úgy döntött, nem csatlakozik a Mentsétek meg Romániát Szövetséghez (USR). Azt mondja, a Nicuşor Dannal folytatott egyeztetések nyomán jutott erre az elhatározásra, úgy értékeli, belépése miatt széteshet az USR, ezt pedig nem szeretné.

16 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: úgy döntöttem, nem teszem meg a lépést az USR irányába

Dacian Cioloş: úgy döntöttem, nem teszem meg a lépést az USR irányába

„Kedves barátaim, főként kedves USR-es barátaim, meg akarom erősíteni, a döntésem az, hogy nem teszem meg a lépést a Mentsétek meg Romániát Szövetség felé. Egyébként erre a következtetésre a mindenfelé spekulációk megjelenése előtt jutottam, azelőtt, hogy létrejött volna az USR-ben az a tárgyalóbizottság, az elmúlt napok állásfoglalásai és reakciói előtt” – írta a technokrata kormány miniszterelnöke egy Facebook-bejegyzésben.

„Ezt a döntést a Nicuşor Dannal folytatott első beszélgetések nyomán hoztam meg, ezt közöltem is vele jó egy hete, amikor ismertette velem pártelnöki véleményét” – tette hozzá Cioloş, aki szerint belépése az USR-be annak széteséséhez vezetne, ezt pedig ő nem szeretné.

„Számomra világos, hogy a belépésem a pártba ebben a pillanatban széteséshez vezetne, ezt a dolgot pedig nem szeretném. Meggyőződésem, hogy amennyiben tetteink mögött ugyanazok az erkölcsi értékek állnak, és Romániát jobbá akarjuk tenni, útjaink nagy valószínűséggel újra találkozni fognak” – hangsúlyozta a volt kormányfő.

Megjegyezte, soha nem merült fel, hogy egyik vagy másik tisztségről tárgyaljon az USR-ben, amint az egyes nyilvános állásfoglalásokban elhangzott, a tárgyalások mindössze egy lehetséges közös projektről szóltak az ő csapata és az USR között.

„Tiszteletben tartom azoknak a véleményét, akik azt szeretnék, ha belépnék az USR-be, és köszönöm nekik ezt. Úgy gondolom azonban, hogy a vitának nem egy személyről kellene szólnia, bárki is legyen az, hanem arról, hogy az USR mennyire akar megnyílni azok előtt, akik csatlakozni akarnak ehhez a politikai projekthez. Ezt a döntést az USR-nek kell meghoznia” – fogalmazott Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici