Dragnea: nem vonjuk meg a támogatást Tudorel Toadertől, legalábbis nem most

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerdán közölte, nem merül fel, hogy megvonják a politikai bizalmat Tudorel Toader igazságügyi minisztertől. Azt mondja, azért nem hívták meg az alakulat országos végrehajtó bizottsága (CExN) vagy a koalíció sinaiai ülésére, mert nem „téma”.

29 afișări
Imaginea articolului Dragnea: nem vonjuk meg a támogatást Tudorel Toadertől, legalábbis nem most

Dragnea: nem vonjuk meg a támogatást Tudorel Toadertől, legalábbis nem most

Arra a kérdésre, hogy felmerül-e, hogy megvonják-e a politikai bizalmat az igazságügyi tárca vezetőjétől, azt mondta: „Szerintem nem. Legalábbis nem most”.

„Úgy hiszem, hogy a miniszter úrnak, túl a felhalmozott tapasztalatán és szakértelmén, politikai tapasztalatra is szert kell tennie. Ez egy politikai kormány, és úgy vélem, tanulni fog ezekből a kommunikációs ellentmondásokból. Elő kell rukkolnia azokkal a törvényekkel, amelyeket mindenki vár” – tette hozzá a képviselőház elnöke.

Amikor pedig arról faggatták, hogy meghívta-e a PSD vezetősége vagy a kormánykoalíciói csütörtöki sinaiai ülésére, így felelt: „Én nem hívtam meg, mivel nem vág a témába, sem a koalícióban, sem a honatyáknál. Van időnk, nekem is és bárki másnak, hogy egyeztessünk vele”.

A PSD-elnök ismételten hangot adott ugyanakkor „csalódottságának” Toader kapcsán.

„Nem rovom meg, mivel nem vagyok megrovás-beszállító, de megmondtam neki nyilvánosan, hogy támogatni fogom a döntését, ha kellőképpen megalapozott lesz, legyen az bal vagy jobb. Nagyon megalapozott volt és nagyon jól érvelt, kimondottan az alkotmánybíróság döntésére alapozott, majd olyan következtetést vont le, amihez egészen más indoklás kellett volna. Ezért vagyok csalódott” – fogalmazta meg Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici