EXKLUZÍV Peştină, ANAF: 2019. júliusától közvetítenek adatokat az online pénztárgépek az ANAF-hoz

2019. július elsejétől kapcsolhatják össze az online pénztárgépeket az Országos Adóhatóság (ANAF) szerverével, hogy közvetíteni tudják a nyugtákon szereplő adatokat – nyilatkozta a MEDIAFAX-nak Marius Peştină, az adóhatóság IT főigazgatóságának vezérigazgatója.

35 afișări
Imaginea articolului EXKLUZÍV Peştină, ANAF: 2019. júliusától közvetítenek adatokat az online pénztárgépek az ANAF-hoz

EXKLUZÍV Peştină, ANAF: 2019. júliusától közvetítenek adatokat az online pénztárgépek az ANAF-hoz

„A törvény előírja, hogy 2018. november elsejéig az ANAF-nak rendeletet kell kiadnia, amiben rögzíti az időpontot, amikortól a pénztárgépeknek kell közvetíteniük a tranzakciók adatait az adóhatóság szerverére. Mi azt szeretnénk, ha ez az összekapcsolás 2019 második felétől működne. Ez lenne a realista határidő, mivel csak maga tény, hogy minden pénztárgép-üzemeltetőnek ki kell kommunikálni, hogy közvetíteniük kell az adatokat, emberi beavatkozást tesz szükségessé. A pénztárgép-szervizelőnek el kell jutnia Románia valamennyi pénztárgépéhez, és be kell programoznia az illető dátumra. Egymillió pénztárgépről beszélünk. A szervizelők munkáltatói szövetsége arról biztosított, hogy mindezt hat hónap leforgása alatt meg lehet valósítani. Így a becsült határidő 2019. július elseje lenne, ekkortól kellene működnie a rendszernek” – mondta el a MEDIAFAX-nak az illetékes.

Közölte, az ANAF-hoz minden információt el kell majd juttatni, ami a pénztárszalagon szerepel, köztük a kereskedő kilétét, de a vevőről szóló információkat nem kell közölni aza dóhatóságokkal.

Az online pénztárgépek célja az adócsalás visszaszorítása, és a költségvetés bevételeinek a növelése. Minden kereskedő köteles beszerezni egy ilyen gépet.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici