Folytatta az adóhatóság a Ballroom-műveletet: 285 eseményszervezőt büntettek meg

Az Adócsalás-ellenes Főosztály (DGAF) közleményben tudatta, folytatta az eseményszervező cégek ellenőrzését célzó Ballroom-műveletet, és egy sor bírságot rótt ki.

34 afișări
Imaginea articolului Folytatta az adóhatóság a Ballroom-műveletet: 285 eseményszervezőt büntettek meg

Folytatta az adóhatóság a Ballroom-műveletet: 285 eseményszervezőt büntettek meg

„Az ellenőrzés fő célkitűzése az események helyszínéül szolgáló helyiségek bérbeadásából vagy a kiegészítő tevékenységekből (catering, italfelszolgálás, művészeti program, DJ stb.) származó jövedelem utáni adózás ellenőrzése volt” – mutat rá közleményében az Országos Adóhatóság (ANAF).

A hivatalos tájékoztatás szerint július 5–11. között 285 adófizetőt ellenőriztek, és összesen 1,187 millió lej értékben büntettek (pénzbírság és elkobzott áru vagy pénz). 202 esetben tapasztaltak kihágást, ezek nyomán 166 esetben bírságoltak és 36 esetben figyelmeztették a cégek működtetőit, a bírságok összege eléri az 1,13 millió lejt. 48 147 lej értékben koboztak el jogtalanul szerzett hasznot vagy termékeket, amiből a készpénz 10 695 lejre rúg, a jogtalan bevételek 34 603 lejt tesznek ki, az elkobzott áru pedig 2849 lej értékű.

Négy adófizető tevékenységét függesztették fel – ezek közül egyet amiatt, hogy a 1999/28. sürgősségi kormányrendeletnek megfelelően nem volt felszerelve elektronikus pénztárgéppel, hármat pedig amiatt, hogy nem tartották be a 2015/227-es számú törvény előírásait.

A Ballroom-akció rajtja óta a DGAF 504 adófizetőt ellenőrzött, és összesen 1,89 millió lej értékben bírságolt (pénzbírság és elkobzott áru) – jegyzi meg a közlemény.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici