Geoană: a 2009-es kampány idején lemondtam a kormányőrség védelméről. Érdekes, ki követett

Mircea Geoană, aki a 2009-es államfőválasztásokon a Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben méretkezett meg, hétfőn, a választásokat vizsgáló parlamenti bizottság ülésén közölte, a kampányban lemondott a kormányőrség védelméről, amihez szenátusi elnökként volt joga. Azt mondja, kíváncsi, ki követt

31 afișări
Imaginea articolului Geoană: a 2009-es kampány idején lemondtam a kormányőrség védelméről. Érdekes, ki követett

Geoană: a 2009-es kampány idején lemondtam a kormányőrség védelméről. Érdekes, ki követett

Geoanát hétfőn Adrian Ţuţuianu PSD-s szenátor, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét felügyelő parlamenti bizottság elnöke arról faggatta, hogy a kormányőrség (SPP) figyelmeztette-e őt a Sorin Ovidiu Vântunál tett látogatás estéjén, hogy követik.

Geoană nemmel válaszolt, és úgy értékelte, hogy a SPP-sek teljesítették a kötelességüket.

Később visszatért a témára, és azt mondta, hogy ő a kampányban lemondott a kormányőrség védelméről.

„A kampány idejére lemondtam a SPP védelméről, tájékoztattam a SPP-t” – jegyezte meg.

Hozzátette: az üzletembernél tett látogatását inkább ürügyként használták, és sokkal érdekesebb az, hogy kinek állt érdekében követni egy államelnökjelöltet.

„Hogy mennyire számított a választások előtti estén tett látogatáson, szubjektív. Én úgy gondolom, hogy ürügy volt. Úgy gondolom, hogy sokkal érdekesebb, hogy ki nézte, hol jár egy államelnökjelölt egy nappal a választások előtt, és készített fotókat. Szerintem ez érdekes. Jó szándékú újságírók volta, mások voltak…” – fogalmazott Mircea Geoană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici