Grindeanu miniszterelnök: Állami szinten elítéljük a vegyi támadást, az ilyesmit meg kell büntetni

Románia elítéli a néhány nappal ezelőtt Szíriában végrehajtott vegyi fegyveres támadást – nyilatkozta pénteken Sorin Grindeanu miniszterelnök, hozzátéve: az ilyesmit meg kell büntetni.

20 afișări
Imaginea articolului Grindeanu miniszterelnök: Állami szinten elítéljük a vegyi támadást, az ilyesmit meg kell büntetni

Grindeanu miniszterelnök: Állami szinten elítéljük a vegyi támadást, az ilyesmit meg kell büntetni

„Ma reggel egyeztettem a védelmi és a külügyi tárca vezetőjével is. A külügyminisztérium a lehető legrövidebb időn belül hivatalos közleményt is kiad. Én annyit mondhatok, hogy állami szinten elítéljük a néhány nappal ezelőtti vegyi fegyveres támadást. Az ilyesmit meg kell büntetni, mi pedig betartjuk a NATO-tagállami státusunkból fakadó kötelezettségeket. De a néhány nappal ezelőtti támadást, amely semmilyen nemzetközi szabályozással sincs összhangban, meg kell torolni” - mondta Grindeanu Craiován.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok előzetesen értesítette-e a NATO-tagállamokat a szíriai támadásról, a miniszterelnök úgy válaszolt: meggyőződése, hogy a NATO-partnereket tájékoztatták.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici