Harmadik napja sztrájkolnak az Arad, Szeben és Maros megyei adóhivatali dolgozók

Sorozatban harmadik napja nem vették fel a munkát az Országos Adóhatóság Arad, Szeben és Maros megyei alkalmazottai, mert elégedetlenek a készülő egységes bérezési törvény tervezetével.

20 afișări
Imaginea articolului Harmadik napja sztrájkolnak az Arad, Szeben és Maros megyei adóhivatali dolgozók

Harmadik napja sztrájkolnak az Arad, Szeben és Maros megyei adóhivatali dolgozók

Az Arad megyei adóhivatalnokok ma három órában dolgoztak, majd újabb sztrájkba kezdtek, sorozatban immár harmadik napja. Forrásaink szerint egyébként nem is jöttek sokan ügyeket intézni a közönségszolgálati ablakokhoz, mert tudták, hogy sztrájk van.

A szakszervezeti tagok szerint a bérezési törvény igazságtalan velük szemben. Hírünk közreadásakor az Arad megyei adóhivatalok dolgozóinak mindegyike, 450 ember sztrájkolt.

Az aradi adóhivatal dolgozóit tömörítő szakszervezet elnöke szerdán Bukarestben tartózkodik, ahol várhatóan Sorin Grindeanu miniszterelnökkel egyeztet majd a bérezési törvény kérdéséről.

Nagyszebenben az adóhivatalban fél tizenkettő körül zárták be az ajtót az ügyintézők előtt, és páran a folyosókra, mások az intézmény székháza elé, az utcára vonultak tiltakozni. Az ajtóra kifüggesztettek egy „Spontán sztrájk” feliratú plakátot.

Dan Bucur szakszervezeti vezető szerint Nagyszebenben zsinórban harmadik napja tiltakozik mintegy 60 alkalmazott, mind munkabeszüntetéssel, mind utcai demonstrációval.

Marosvásárhelyen szintén harmadik napja tart a sztrájk, amelyhez a dolgozók egyre nagyobb számban csatlakoznak, azonban egymást váltva folyamatosan biztosítják a közönségszolgálati tevékenységet, hogy ne bénítsák le teljesen a hivatal működését.

Az adóhatóság alkalmazottai mellett a vámhatóság dolgozói is folytatják a tüntetéseket szerdán. A vámosok szintén a bérezési törvény tervezetével elégedetlenek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici