Harmincegy iraki és szíriai állampolgárt tartóztattak fel Krassó-Szörény megyében

Harmincegy iraki és szíriai állampolgárt – köztük tizenegy gyereket – tartóztattak fel szerdáról csütörtökre virradóra Krassó-Szörény megyében az oravicabányia határrendészek.

18 afișări
Imaginea articolului Harmincegy iraki és szíriai állampolgárt tartóztattak fel Krassó-Szörény megyében

Harmincegy iraki és szíriai állampolgárt tartóztattak fel Krassó-Szörény megyében

Az éjszaka folyamán Varadia környékén egy, harmincegy személyből álló csoportot észleltek, akik nem tudták megindokolni, hogy mit keresnek a határövezetben.

A vizsgálatok során kiderült, hogy iraki és szíriai állampolgárokról van szó, 13 férfi és hét nő, 18–33 évesek, akikkel 11 kiskorú is érkezett, 1–13 évesek.

Úgy nyilatkoztak, azért próbáltak meg illegálisan átjutni Szerbiából Romániába, hogy innen valamely nyugat-európai országba menjenek tovább.

Illegális határátlépés miatt indul ellenük eljárás, és már értesítették a szerb hatóságokat a visszafogadási egyezmény gyakorlatba ültetése érdekében.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici