Igazságügyi miniszter: elküldtük a Sebastian Ghiţă kiadatását kérő iratcsomót. A dossziét iktatták

Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtök reggel úgy nyilatkozott, hogy az általa vezetett intézmény elküldte a Sebastian Ghiţă kiadatását kérő iratcsomót a szerbiai igazságügyi tárcához, a dossziét iktatták.

39 afișări
Imaginea articolului Igazságügyi miniszter: elküldtük a Sebastian Ghiţă kiadatását kérő iratcsomót. A dossziét iktatták

Igazságügyi miniszter: elküldtük a Sebastian Ghiţă kiadatását kérő iratcsomót. A dossziét iktatták

„Ez szokványos eljárás (a határidő meghosszabbításának igénylése – szerk. megj.). Van egy cikkely az egyezményben, ami lehetővé teszi, hogy 18 napról 40 napra meghosszabbítsák annak érdekében, hogy ne járjon le a határidő, és ne kerüljön szabadlábra az érintett. Óvintézkedés. (…) Mi elküldtük a teljes iratcsomót a szerbiai igazságügyi minisztériumnak, 475 oldal, nagy erőfeszítésekkel lefordították, és iktatta a szerbiai igazságügyi minisztérium. Ettől a perctől, tegnap 13:30 órától a romániai igazságügyi minisztérium teljesítette kötelességeit” – jelentette ki Tudorel Toader.

A szerbiai legfelsőbb bíróság bírái szerdán, Románia kérésére 40 nappal meghosszabbították Sebastian Ghiţă kiadatási kérelmének benyújtási határidejét – idézi a Tanjug hírügynökség Bojana Sztankovicsot, a legfelsőbb bíróság szóvivőjét.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ploieşti-i ügyészei szerdán két újabb letartóztatási parancsot adtak ki Sebastian Ghiţă ellen.

A volt parlamenti képviselő jelen pillanatban Szerbiában van őrizetben, miután a belgrádi hatóságok április 13-án letartóztatták.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici