Jóváhagyta a bíróság a Carpatica Kereskedelmi Bank és a Patria Bank fúzióját

A bukaresti fellebbviteli bíróság április 21-én jóváhagyta a Carpatica Kereskedelmi Bank és a Patria Bank fúzióját, ez pedig lehetővé teszi a két pénzintézet számára, hogy az elkövetkező időszakban megtegye az egyesüléshez szükséges intézkedéseket – mutat rá hétfői közleményében a Patria Bank.

21 afișări
Imaginea articolului Jóváhagyta a bíróság a Carpatica Kereskedelmi Bank és a Patria Bank fúzióját

Jóváhagyta a bíróság a Carpatica Kereskedelmi Bank és a Patria Bank fúzióját

A két pénzintézet így eggyé válik, a Patria Bank nevet viseli, és marad az értéktőzsdén. Az új pénzintézet Románia 73 városában 111 fiókintézettel lesz jelen, ügyfelei száma meghaladja a 240 ezret, aktívái pedig 3,816 milliárd lejre rúgnak.
„Jelen pillanatban a fúzió megvalósulásának becsült időpontja 2015. május 1. Ennek feltétele a fúziót lehetővé tevő bírói ítélet kiközlése” – áll a közleményben.

A két pénzintézet ezen a héten közli a fúzió lezárásának időpontját.

2016 tavaszán a Patria Bank többségi részvényes lett a Carpatica Kereskedelmi Bankban, a részvények 64 százalékát birtokolja.

A két pénzintézet fúziójához a Román Nemzeti Bank (BNR) 2016. november 29-én adta előzetes jóváhagyását.

A Patria Bank csoport az Emerging Europe Accession Fund (EEAF) befektetési alap tulajdonában van, amelynek fő beruházói az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), valamint a német állami tulajdonban levő DEG befektetési bank.

Jelen pillanatban a Patria Bank csoporthoz tartozik a Carpatica Kereskedelmi Bank, a Patria Credit, a Carpatica Asset Management és az Intercapital Invest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici